PUFF 2023

Primærfaner

PUFF 2023

Del: 
Dato: 
Torsdag 16. Mar til Fredag 17. Mar
Sted: 
Hotell Expo, Fornebu
Kl.: 
09:00 til 14:00
Passer for: 
Redaktører
Journalister
Pris: 
2850 kroner for todagers PUFF-konferanse. Prisen inkluderer overnatting på hotellet, lunsj og festmiddag første dag, samt frokost. Studentrabatt: 10%.

PUFF-konferansen for journalister og skrivende redaktører i Fagpressen blir fullspekket av spennende innslag. Her er noen av høydepunktene som du kan glede deg til 16. og 17. mars! Blant annet kommer Bjørn Olav Jahr (bildet) og forteller om sitt mangeårige arbeid med sakene som har blitt Norgeshistoriens største rettsskandaler.

PUFF-program

Programpostene er ikke tidfestet ennå, men alle disse godbitene er bekreftet:

  • Bjørn Olav Jahr kommer til konferansen og forteller om sitt mangeårige arbeid med sakene som har blitt Norgeshistoriens største rettsskandaler.
  • Slik vant de graveprisen: Helt plutselig skulle bistandsgiganten Plan legge ned alt arbeidet på Sri Lanka. Over 20 000 fattige barn og hundrevis av små lokalsamfunn på Sri Lanka ble skadelidende.

Journalistene i Bistandsaktuelt avdekket en rekke kritikkverdige forhold, som gav dem Fagpressens gravepris. Sakene har fått bred internasjonal oppmerksomhet, og tvunget Plan International til å rydde opp både internt og i områdene de så brått forlot.

  • Få leserne til å lese langt på nett: Hvordan få leserne til å lese hundrevis av ord på nett uten å falle av? Det skal Mads Nyborg Støstad fra NRK lære bort på PUFF. Han har også vært med på å lage et dataspill for å fortelle en journalistisk historie om en fisk.
  • Danmarks største skoleskandale: Journalisten Sebastian Bjerril vant pris for å ha avdekket Danmarks største skoleskandale. Sebastian ble blant annet utsatt for trusler. Hør hvordan han jobbet.
  • Vant SKUP for pendlerboligavsløring: Hadia Tajik trakk seg som arbeidsminister etter Aftenpostens saker om stortingsrepresentantenes pendlerboliger og Riksrevisjonen åpnet full granskning. Gravejournalist Vegard Venli forklarer metodene bak avisens avsløringer.

PUFFs språkpriser for 2022: Forfatter og språkforsker Helene Uri har sagt ja til å lede juryen som skal kåre tre ulike språkpriser fra medieåret som gikk. Under årets PUFF-konferanse deler vi ut priser i tre kategorier:

  • Sjarmørprisen – den lille, rare saken som du ikke trodde du ville ha glede av å lese, men som du likevel slukte på grunn av det gode språket.
  • Årets beste tittel
  • «Beste» språktabbe på trykk

Juryen trenger hjelp i letingen etter gode kandidater, og oppfordrer alle til å lete etter godbiter i eget og konkurrentenes arkiv. Send forslagene til puff@fagpressen.no innen 15. februar!

Øvrige jurymedlemmer er Ståle Johnsen fra Utdanningsnytt og Bjørg Engdahl fra Din Hørsel.

Deltakeravgift er 2850 kroner for todagers PUFF-konferansen på Hotell EXPO på Fornebu, for medlemmer/rettighetshavere.
Prisen inkluderer overnatting på hotellet, lunsj og festmiddag første dag, samt frokost.

Studenttilbud: 10 prosent rabatt på hele konferansen eller dagpass med lunsj torsdag, for kroner 1000.

 

Påmelding: 
Rekkefølge
Ønsker du ha med noen kolleger, kan du melde de på ved å skrive navnet deres i feltet over.