20/9: Frokost på desken!

Primærfaner

20/9: Frokost på desken!

Del: 
Dato: 
Torsdag 20. sep
Sted: 
Fagpressen
Akersgt. 43
0158 Oslo
Inngang fra Lille Grensen
Kl.: 
09:00 til 10:30
Passer for: 
Redaktører
Pris: 
Gratis for medlemmer i Fagpressen

Hva skjer i dine digitale publikasjoner utenom vanlig arbeidstid? Kanskje litt for lite?
Kom på frokostmøte om ekstern desktjeneste, som kan skreddersys etter dine behov.
Lett frokost serveres fra kl halv ni, kurset starter kl ni!

 

Fagpressen har siden februar i år drevet et pilotprosjekt for ekstern desktjeneste i helger og etter kontortid. Fram til nå har Sykepleien økt trafikken fra Facebook med 45 prosent, og anbefaler flere redaksjoner å prøve ordningen.

Tiltaket med ekstern desking ble til i tett kontakt med Sykepleiens redaksjon, som beskrev konkret sine behov og ønsker. I samarbeid med byrået Tenk kommunikasjon og den erfarne journalisten Thor-Ivar Guldberg, fikk Sykepleien et helt annet trykk på å overvåke debatten på Sykepleiens Facebook-profiler, og på nettdebatten.

På grunnlag av erfaringene i forsøket hos Sykepleien, og fra august måned også i forskning.no, inviterer Fagpressen flere til å bli med i «eksterndesken».

Derfor inviterer vi til frokostmøte på eksterndesken, torsdag 20. september. Kaffe og noe å bite i blir servert fra kl 8.30. Fra klokken 9 til 10.30 ser vi på erfaringer fra Sykepleien og forskning.no, og kartlegger hvilke behov andre redaksjoner har. Det kan for eksempel være:

  • publisering av saker etter mal
  • overvåking av definert stoffområde og produksjon av oppfølging/nyhetssaker
  • moderering av debatt på eget nettsted
  • moderering av Facebook-debatt

Sykepleiens nyhetsredaktør og redaktør sier dette om redaksjonens erfaringer med eksterndesking:

– Thor-Ivar Guldberg har vært påpasselig, grundig, og ikke minst klok, når det har vært behov for personlig initiativ i modereringen. Journalistikk er nå en gang slik at ingen sak er helt lik, og leserne som kommenterer saker, kan finne på å slå i alle retninger, på stadig nye måter. Vi har fått langt bedre debatter, i tillegg til den økte trafikken, sier Kjell Petter Eidsten.

– I tillegg til modereringsarbeidet har Thor-Ivar Guldberg publisert saker for oss på Facebook, med innsalgstekster skrevet av oss. Dette har vært til stor nytte, fordi det lar oss utnytte lesepotensialet utenfor tidsrommet 08–17, i helger, på kveldstid og når folk står opp, supplerer sjefredaktør Barth Tholens.

Påmelding: 
Rekkefølge
Ønsker du ha med noen kolleger, kan du melde de på ved å skrive navnet deres i feltet over.

Kurs og arrangementer

Dato: 
Tirsdag 17. sep
Kl.: 
08:30 til 16:30
Passer for: 
Redaktører
Journalister
Markedsførere
Annonseselgere
Utgivere

Program kommer, hold av datoen!

Dato: 
Torsdag 26. sep
Kl.: 
09:00 til 12:00
Passer for: 
Alle

Kopinor og Fagpressen inviterer til seminar for å få bedre innsikt i planene for åpen tilgang og konsekvensene for kunnskapsbygging i samfunnet:
Publiseringsmodellene for forskning er i endring. Plan S og politiske vedtak om åpen tilgang gir nye muligheter, men fører også til en rekke utfordringer. Det handler om kroner og øre, men også mer enn det.