15. oktober: PUFF-konferansen 2020

Primærfaner

15. oktober: PUFF-konferansen 2020

Del: 
Dato: 
Torsdag 15. okt
Sted: 
Quality hotell Expo Fornebu
Kl.: 
08:30 til 17:00
Passer for: 
Redaktører
Journalister
Pris: 
Pris for medlemmer og rettighetshavere: kr 990. For andre: kr 1200.

PUFF-konferansen 2020 arrangeres torsdag 15. oktober med et breddfullt og spennende program. Dersom smittesituasjonen ikke forverres eller myndighetenes råd blir endret, gjennomføres PUFF-konferansen som planlagt, som en éndags-konferanse. Det blir også mulig å følge konferansen gjennom strømming. Klikk deg inn her: https://youtu.be/sM7eDM0BZAI 
– De aller fleste innlederne som skulle vært med i vår, stiller opp, og vi håper på like mange deltakere som det lå an til i mars! sier leder for PUFF-komiteen Anne Lise Stranden.

Program for PUFF 2020, torsdag 15. oktober:

Programleder: Mona Askerød

8.30 - 9.00: Registrering, kaffe og rundstykker

9.00 – 9.45: Container-babyen: En jentebaby ble funnet i en søppel-container i Oslo i 1990. Åsted Norge løste den henlagte politisaken gjennom slektsgranskning og DNA-analyser. Kristian Ervik fra Åsted Norge/TV2 forteller om hvordan de fant fram til Ingrids mamma, og om etiske og dramaturgiske valg.

9.45 – 10.00: Kaffepause med smoothie, frukt og kaker

10.00 – 10.45: Bør pressens kildevern være absolutt og uten unntak? Redaktør Håvard Melnæs i fotballmagasinet Josimar gikk til det uvanlige skritt å røpe en anonym kilde, og fikk kritikk. Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund klaget Josimar inn for Pressens Faglige utvalg (PFU). Melnæs forklarer hvorfor han røpet kilden, og møter Floberghagen til debatt. Debattleder: Henrik Skjevestad

10.45 - 11.00: Kaffepause med smoothie, frukt og kaker

Parallelllseminar:
11.00 - 11.30: Lynkurs i å ta bedre bilder. Inspirasjon og tekniske tips, med fotograf Ole Martin Wold som har fått SKUP-diplom og trøndersk journalistpris.

Eller:

11.00 – 11.30: Hvordan gå fram for å søke om støtte fra Fritt Ord? Tonje Olsrud gir oss gode eksempler på journalister som har mottatt økonomisk støtte fra Fritt Ord.

 

11.30 – 12.00: Hva får en nettsak til å fly? Magasin-titler fungerer sjelden på nett. Vi får et lynkurs i hvilke titler som spres mest på nett – via Google og Facebook. Ved Rune Wikstøl, NTB.

12.00 – 12.15: Kaffepause med smoothie, frukt og kaker

12.15 – 13.00: Arbeidsstasjoner. Vi deler oss inn i lag og får et knippe artikler med mystiske titler fra fagpressen – som vi snekrer bedre titler til. Konkurranse om de beste titlene!

13.00 – 14.00: Lunsj

14.00. – 14.20: Hvorfor misforstår vi sannsynlighet? Journalist Yngve Vogt forteller muntert om eksakte og tilsynelatende tilfeldigheter. Om hvorfor det er viktig å kunne sannsynlighet når du er hos fastlegen, om klimaskaptikernes merkverdige forhold til usikkerheter og hvorfor vinlotteriet på jobben er urettferdig. Hans bok «Tilfeldig? Neppe!» har fått bred omtale.

14.20 – 15.00: Parallellseminar:

Unngå misvisende visualisering av statistikk: Aftenposten måtte dementere en graf som fremstilte en økning i fastlegebesøk på 0,3 prosent som en skyhøy økning. Vi får lynkurs i å unngå slike blemmer, av faktasjekker Morten Langfeldt Dahlback fra Faktisk.no.

Eller:

Slik avslørte Frode Aga systematisk misbruk av offentlige penger i Bane Nor-saken: Fire kamerater med felles fortid i Singapore. En konsulent med ni roller i andre selskaper som tjente 12,7 millioner kroner. Nyhetsredaktør Aga i Byggeindustrien og Bygg.no forteller hvordan han avdekket skandalen via innsyn i rettsdokumenter, årsrapporter, regnskap og registre. Aga fikk Fagpressens gravepris i 2019.

15.00 – 15.15: Kaffepause med smoothie, frukt og kaker

15.15 – 16.00: Når redaktørplakaten settes under press. Bjørnar Olsen gikk av som redaktør i Tidsskrift for norsk psykologforening da utgiver ville ha mer kontroll. Redaktør Erik Inderhaug i Politiforum forteller om sin forgjengers erfaringer med å bli kalt inn på teppet. I Forsvarets forum ble Redaktørplakaten reddet i tolvte time, etter at en utredning gikk inn for å fjerne den og gjøre bladet til en del av kommunikasjonsvirksomheten. Talsperson for forsvarssjefen, Eystein Kvarving, ledet arbeidet som konkluderte med nedlegging av FF. Nåværende redaktør Stian Eisenträger deltar også. Debatt med ordstyrer Berit Nyman.

16.00 – 16.30: Test deg selv – er du så stø i språk som du tror? Tips og språktriks med glimt i øyet, ved Ståle Johnsen, Utdanning.

16.30 – 17.00: Hvordan våge å etablere papirmagasin i disse nettider? Kvinnemagasinet Altså er helt uten slankepress, reklame og retusjerte bilder. Redaktør Ida Eliassen-Coker forteller om hvordan gründerne skaffet penger ved å forhåndsselge abonnement og få støtte fra Fritt ord til innholdet. På kort tid fikk de 9 000 abonnenter. Altså ble nominert til Medieprisene for årets magasin og årets nyskapning.

Det blir ikke middag etter konferansen. Prisen som blir fakturert, er redusert i tråd med dette tiltaket.

Pris for medlemmer og rettighetshavere:
kr 990.

For andre: kr 1200.

Påmelding: 
Rekkefølge
Ønsker du ha med noen kolleger, kan du melde de på ved å skrive navnet deres i feltet over.