WEXFO åpnet sin andre konferanse i Lillehammer

WEXFO åpnet sin andre konferanse i Lillehammer

Den internasjonale ytringsfrihetskonferansen WEXFO åpnet mandag på Lillehammer. Arne Jensen, NR og ordstyrer Ingeborg Volan gjennomgår status for ytringsfrihet i verden siden i fjor. (Foto: Per Brikt Olsen).

Del: 

Den internasjonale konferansen for ytringsfrihet – WEXFO – åpnet mandag morgen i Lillehammer. Programmet går i dybden av hvordan det står til med ytringsfriheten for folk i ulike deler av verden.

En av de første programpostene mandag var "The State of Freedom of Expression". NRs Arne Jensen har utarbeidet deler av underlaget for en analyse av ytringsfrihetens kår her og nå, i samarbeid med Staffan Lindberg, professor og direktør ved Universitetet i Gøteborg.

WEXFO står for World Expression Forum og har som formål å være et kraftsentrum for ytringsfrihet globalt. Konferansen ble arrangert for første gang i fjor, og årets utgave følger opp med å måle og debattere hva slags vilkår som gjelder for fri presse og frie ytringer i ulike land og regioner. Det er også egne programløp for ungdom.

WEXFO skal:

  • være en inspirasjonskilde for frie ytringer, internasjonalt, nasjonalt og likalt.
  • være et kraftsentrum og en sentral internasjonal møteplass for alle som er opptatt av ytringsfrihet
  • påvirke utviklingen gjennom rapporter og prosjekter, diskusjoner på konferansen og oppsummeringer i etterkant
  • dele erfaringer, og særlig vise fram best practice for forbedring
  • søke samarbeid med andre for å utvikle og etablere Forum-samlinger på flere steder
  • delta i utviklingen av lokalt samarbeid for å fremme ytringsfrihet – med partnere som Den norske Litteraturfestivalen, Lillehammer UNESCO Litteraturby og ICORN
  • reflektere ulikhet i sitt arbeid og sin organisasjon

Fagpressen er blant stifterne av WEXFO, i samarbeid med de øvrige norske presseorganisasjonene.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Dagens Medisin har i 25 år gitt bort innholdet i avisen gratis. Papiravisen har blitt distribuert gratis og det digitale innholdet har vært åpent tilgjengelig og gratis. For ett år siden endret de dette og startet med å plusse innholdet. Det ble et markert veiskille for Dagens Medisin.

  • Logopeder arbeider med personer i alle aldersgrupper som har språk-, tale-, kommunikasjons- og svelgevansker. Fagbladet deres, Norsk tidsskrift for logopedi, ble i Fagpressens siste styremøte før sommeren tatt opp som medlem.

  • På årsmøtet i begynnelsen av mai bestemte FRF at de ville finne måter å være et tydeligere forum for redaktørene i Fagpressen. Nå lanserer redaktørforumet sin "Slik gjør vi det"-plakat.