VG-kommentator lærer av fagjournalistene

VG-kommentator lærer av fagjournalistene

VG-kommentator Astrid Meland snakker ofte med journalister i fagpressen. – Jeg lærer mye av å snakke med journalister som jobber i fagblader, sier Meland i et intervju med Journalisten som står i den ferske papirutgaven. (Avfotografert oppslag i Journalisten).

Del: 

Politisk kommentator Astrid Meland i VG hyller kunnskapsnivået blant journalister i fagbladene, i et intervju i Journalisten.

Journalisten er ute med ny trykt utgave. En av sakene er et intervju med Astrid Meland om hvordan den politiske kommentarjournalistikken har utviklet seg de siste årene, og særlig hvordan kommentatorrollen har vært i koronatiden. Meland kom til VG fra Dagbladet for ti år siden. Hun har som mål å skrive en kommentar hver dag, og er opptatt av at det hun skriver, skal bli forstått.

– Jeg lærer så mye av å snakke med journalister som jobber i fagblader. De kan så utrolig mye om alt fra energi og kraft til olje og laks. Jeg blir helt ydmyk når jeg tenker på alle ekspertene og alt jeg skulle ha kunnet. Når jeg er på en konferanse, setter jeg meg ofte ned på samme bord som dem, det er helt supert, sier Meland til Journalistens Marte Vike Arnesen.

Les også:
  • Oslo Redaktørforening har tirsdag kveld kåret vinnerne i sin årlige konkurranse "Årets redaktør". Forskning.no-redaktøren ble "Årets meningsbærer".

  • Fra 5. til og med 30. juli er Fagpressen sommerstengt. – Hvis noe er veldig viktig, send en epost! sier nestleder Berit Nyman – og ønsker god sommer.

  • I år fyller Norges Jeger- og Fiskerforbund 150 år. 11. juni lanserer Posten to jubileumsfrimerker tilegnet forbundet.