– Ukentlige svar fra redaktørene er våre viktigste verktøy nå!

– Ukentlige svar fra redaktørene er våre viktigste verktøy nå!

Styreleder Erik Nord er opptatt av å få de ukentlige svarene fra redaktørene i Fagpressen, for å kunne gjøre best mulig arbeid under korona-situasjonen. (Foto: BN).

Del: 

– Fagpressen er i løpende kontakt med myndighetene om hvordan korona-situasjonen rammer medlemmene. Her er den ukentlige runden med spørsmål til alle redaktører svært viktig. Dine svar danner grunnlag for våre innspill om mulige støttetiltak. Bruk tid på svarene, oppfordrer styreledere Erik Nord.

– I Fagpressen jobbes det nå på høygir for å samle inn mest mulig fakta om hvordan korona-situasjonen rammer medlemmene. Et viktig tiltak er den ukentlige runden med spørsmål til alle redaktørene, og vi håper at dere fortsetter å bruke noen minutter på å svare på den, sier styreleder Erik Nord.

Undersøkelsen gikk ut første gang mandag 16. mars. Den viste at hele 40 prosent allerede merker at annonsemarkedet er i fritt fall. Det er dessuten utbredt frykt for permitteringer også i Fagpressen.

– Vi gjentar nå denne undersøkelsen hver mandag, så lenge korona-tiltakene varer. Oppdaterte svar fra redaktørene gir oss oppdatert oversikt, og det er noe av det mest verdifulle når vi kommuniserer med politiske myndigheter.

– Hva gjør Fagpressen konkret overfor myndighetene nå?

– Det er sterkt trykk på å få på plass det digitale mva-fritaket raskest mulig – altså tidligere enn fra 1. juli. Vi vet at departementet arbeider med våre innspill og holder en aktiv dialog, sier Erik Nord.

– I tillegg er administrasjonen jevnlig i kontakt med leverandørene i Fagpressen trykk og distribusjon (FTD) og med andre som Fagpressen har samarbeidsavtaler med, for å sikre at alt som kan fungere, gjør det i disse usikre tidene.

Det foregår også et tett samarbeid med de andre presseorganisasjonene. Her er Fagpressen opptatt av å få fram at mange av fagmediene er helt eller nesten alene om å dekke viktige samfunnsområder. Støtteordninger og andre tiltak som iverksettes fra myndighetshold må altså omfatte fagmediene.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • – Vi har nå fått støtte fra alle de andre medieorganisasjonene til å sette hurtiginnføring av mva-utvidelsen på hovedlisten over koronatiltak. Bransjen ser at dette er viktig. Og vi ber regjeringen om at dette innføres så raskt som bare mulig, faktisk som et koronatiltak overfor fagmediene, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

  • PFU felte magasinet for brudd på punkt 4.15 i VVP. Redaksjonen hadde en polemisk hale etter et innlegg. Forfatteren av innlegget sendte klage til PFU.

  • – De frie og redaktørstyrte mediene er nå hardt presset. Vi fremmer derfor en rekke begrunnede forslag til tiltak for å sikre mediemangfoldet og journalistikken i tiden som kommer, skriver lederne for samtlige medieorganisasjoner i pressemeldingen som følger brevet til Stortinget torsdag ettermiddag.