Tidsskrift for Norsk psykologforening vinner Årets tidsskrift 2020

Tidsskrift for Norsk psykologforening vinner Årets tidsskrift 2020

Tidsskrift for Norsk psykologforening er Årets tidsskrift. (Forsider fra 2019-årgangen).

Del: 

"Psykologtidsskriftet går uredd inn i den pågående politiske debatten, og har redaksjonelt mot og evnen til å si noe viktig", sier juryen for Årets tidsskrift. Juryen har særlig trukket fram en serie reportasjer om psykisk helse i kommunene.

Prisen Årets tidsskrift består av diplom og tretti tusen kroner, og deles ut av Norsk tidsskriftforening, med støtte fra Norsk Journalistlag og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Selve utdelingen er utsatt på ubestemt tid på grunn av korona-pandemien.

Juryen har bestått av Geir Skomsøy, designfaglig rådgiver, Vidar Røeggen, seniorrådgiver Universitets- og høgskolerådet, Andreas Wiese, rådgiver Litteraturhuset i Oslo, Ellen Krystad, tekstkonsulent i Gyldendal Norsk Forlag og Cecilia Ekström, leder HumSam-biblioteket ved Universitetet i Oslo.

Konstituert sjefredaktør for Tidsskrift for Norsk psykologforening er Per Olav Solberg.

Også fagtidsskriftet Arkitektur N ble prisbelønnet i konkurransen Årets tidsskrift, "...for faglig formidling og evne til å nå egen målgruppe":

"Arkitektur N får prisen for faglig formidling og for evnen til å nå egen målgruppe. I 2019 feiret tidsskriftet 100-årsjubileet sitt ved å invitere arkitektene til å skrive, være med i redaksjonsrådet og å velge stoffemner. Dette grepet styrker tidsskriftet. Faglig formidling av arkitektur forutsetter høy visuell og skriftlig kompetanse."

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • – Vi har nå fått støtte fra alle de andre medieorganisasjonene til å sette hurtiginnføring av mva-utvidelsen på hovedlisten over koronatiltak. Bransjen ser at dette er viktig. Og vi ber regjeringen om at dette innføres så raskt som bare mulig, faktisk som et koronatiltak overfor fagmediene, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

  • PFU felte magasinet for brudd på punkt 4.15 i VVP. Redaksjonen hadde en polemisk hale etter et innlegg. Forfatteren av innlegget sendte klage til PFU.

  • – De frie og redaktørstyrte mediene er nå hardt presset. Vi fremmer derfor en rekke begrunnede forslag til tiltak for å sikre mediemangfoldet og journalistikken i tiden som kommer, skriver lederne for samtlige medieorganisasjoner i pressemeldingen som følger brevet til Stortinget torsdag ettermiddag.