Svært gledelig mva-gjennombrudd

Svært gledelig mva-gjennombrudd

Fagpressedirektøren gleder seg over budsjettavtalen og digitalt mva-fritak. (Foto: BN).

Del: 

Regjeringen skal komme tilbake med forslag om mva-fritak for all digital journalistikk i revidert nasjonalbudsjett til våren.

Lørdag kveld kom nyheten om at det likevel ble en budsjettavtale mellom regjeringen og støttepartiene. Inkludert i avtalen er Fagpressens viktige kampsak om at det digitale mva-fritaket må utvides til å gjelde også fag- og nisjemedienes digitale journalistikk.
Fagpressens direktør Elin Floberghagen gleder seg over at utvidet mva-fritak er med i budsjettavtalen. Men hun understreker at det gjenstår arbeid før en seier kan feires:
– Dette er et stort skritt fremover for et digitalt mva-fritak. Vi har jobbet mye med denne saken, og sender en takk til Venstre og KrF som har fått gjennomslag i forhandlingene med regjeringen. Å få på plass et digitalt mva-fritak, vil bidra til økt innovasjon og gode muligheter for digital journalistikk fremover. Likevel, det konkrete resultatet ser vi først til våren. Det må fortsatt jobbes! understreker Elin Floberghagen.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • – Fagpressen er nå beskrevet tydelig innenfor loven. Jeg tror denne tydeliggjøringen kommer til å styrke oss i møte med myndighetene - også på andre områder, kommenterer Fagpressens Per Brikt Olsen.

  • Fredag morgen lettet kulturministeren på sløret rundt lovforslaget for nysgjerrige oppmøtte på et arrangement i regi av Medier24. Hun stilte til debatt om lovforslaget som hun senere på formiddagen legger fram i statsråd på Slottet.

  • Med gjennomsnittskarakter på 4,8 på en skala der 6 er høyest, er arrangørene av Fagpressedagen 2019 rimelig fornøyd. De aller beste evalueringene fikk hovedforedragsholder Monna Nordhagen med 5,0 og Ingvar Sandvik fra Kantar –  4,9.