Støtter Kopinor-avtale for digitale utlån

Støtter Kopinor-avtale for digitale utlån

Bibliotekene tilføres 20 millioner kroner ekstra til anskaffelse av flere e-bøker, som nå er de eneste bøkene bibliotekene selv kan låne ut til brukere. Forskning og vitenskapelig materiale skal også kunne lånes digitalt. (Foto: BN).

Del: 

Bibliotekene tilføres 20 millioner kroner ekstra til anskaffelse av flere e-bøker, som nå er de eneste bøkene bibliotekene selv kan låne ut til brukere. Det blir også forhandlet om å opprette en hurtigfordeling av vederlag for bruken av dette materialet, samt materiale fra vitenskapelige tidsskrift og annen publisert forskning.

De friske pengene kommer fra Kulturdepartementet og Nasjonalbiblioteket.

– Fagpressen kommer til å støtte dette i Kopinors styre, sier adm. direktør Per Brikt Olsen.

Det er såkalt «pliktavlevert materiale via Nasjonalbiblioteket til forskning, dokumentasjon og annen bruk» som vil inngå i avtalen sammen med bøker i bibliotekene.

– Krisen vi nå står oppe i, krever ekstraordinære tiltak og vilje til løsninger, sier Kopinors administrerende direktør Yngve Slettholm.

– Når utdanningsinstitusjoner og biblioteker er stengt, er vi glad for å kunne bidra til en løsning for dem som er rammet.

Styret i Kopinor får seg forelagt avtaleforslaget onsdag.

Her kan du lese mer om avtaleforslaget.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • – Vi har nå fått støtte fra alle de andre medieorganisasjonene til å sette hurtiginnføring av mva-utvidelsen på hovedlisten over koronatiltak. Bransjen ser at dette er viktig. Og vi ber regjeringen om at dette innføres så raskt som bare mulig, faktisk som et koronatiltak overfor fagmediene, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

  • PFU felte magasinet for brudd på punkt 4.15 i VVP. Redaksjonen hadde en polemisk hale etter et innlegg. Forfatteren av innlegget sendte klage til PFU.

  • – De frie og redaktørstyrte mediene er nå hardt presset. Vi fremmer derfor en rekke begrunnede forslag til tiltak for å sikre mediemangfoldet og journalistikken i tiden som kommer, skriver lederne for samtlige medieorganisasjoner i pressemeldingen som følger brevet til Stortinget torsdag ettermiddag.