Skatteetaten mener Khronos innhold er "for snevert"

Skatteetaten mener Khronos innhold er "for snevert"

Er det Skatteetaten som skal definere hvilke medier som faller inn under virkeområdet for mediefridomslova? kommenterer redaktør Tove Lie i Khrono etter at etaten nekter Khrono folkeregisteropplysninger. (Foto: BN).

Del: 

Det er begrunnelsen for at etaten har nektet kunnskapsavisa Khrono innsyn i folkeregisteropplysninger som presseorgan. NRs generalsekretær Arne Jensen kaller det hårreisende.

– Dette legger store begrensninger på mange mediers mulighet til å drive med undersøkende journalistikk! sier redaktør Tove Lie til Medier24 som skriver om innsynsnektelsen onsdag.

Khrono, som er medlem av Fagpressen og prisbelønt flere ganger for sin journalistikk fra akademia, blir altså definert av Skatteetaten som "for snevert" i sitt innhold.

– Dette er helt hårreisende av Skatteetaten. De kan ikke ha lest og forstått forarbeidene til mediefridomslova, sier generalsekretær Arne Jensen i Norsk redaktørforening. Han minner også om at denne loven 1. juli skal avløses av den nye medieansvarsloven.

– Det er åpenbart at Khrono faller inn under denne loven og skal ha tilgang til disse opplysningene, sier Jensen til Medier24.

Les hele saken i Medier24.

Les også: