Rindal og Ørland er de mest åpne kommunene

Rindal og Ørland er de mest åpne kommunene

Journalist Thomas Frigård i Kommunal Rapport la fram hovedfunnene i Åpenhetsbarometeret 2022 på et seminar i Pressens hus tirsdag morgen. (Foto: Per Brikt Olsen).

Del: 

Begge de åpneste kommunene i årets utgave av Åpenhetsbarometeret ligger i Trøndelag. Den store undersøkelsen ble presentert på Åpenhetsseminaret i Pressens hus tirsdag.

Rindal kommune ligger sør for Trondheim har snaut 2.000 innbyggere, og klatret til topps fra en 15. plass i fjorårets undersøkelse. Rindal deler førsteplassen med en annen trøndelagskommune –  Ørland. Den sammenslåtte kommunen har rundt 10 500 innbyggere, og var i fjor på 34. plass. Også her er gleden stor over å ha klatret til topps i kåringen.

– Det er viktig med åpenhet. Det handler litt om tillit. For oss som er tvangssammenslått og har hatt en del politisk urolighet, er det særlig viktig å være ryddige og åpne, sier ordfører Ogne Undertun (Ap) i Ørland.

Les mer og finn flere tall fra Åpenhetsbarometeret 2022 på presse.no

Pressens offentlighetsutvalg og redaksjonen i Kommunal Rapport har også i år samarbeidet om å undersøke åpenhet og innsyn i samtlige norske kommuner. Bare 12 av 356 kommuner lot være å svare på årets undersøkelse.

Les også: