Regjeringen vil gi innovasjonsstøtte til fagpresse

Regjeringen vil gi innovasjonsstøtte til fagpresse

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Foto: Torstein Bøe, NTB

Del: 

Regjeringen foreslår i dagens utsendte høring endringer i innovasjons- og utviklingstilskudd. Dette vil gjøre det enklere for fagpressemedier å søke tilskudd.

Journalisten skriver at Kultur- og likestillingsdepartementet har sendt ut høring på et forslag om endringer i forskrift om innovasjons- og utviklingstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier.

– Små aktører sliter med å overleve gjennom alle de utfordringene man står i med teknologi, konkurranse fra de store plattformselskapene. Denne ordningen gjør det mulig for mindre aktører å få et løft til for eksempel å digitalisere eller gjøre ting man ellers ikke ville gjort, sier kulturminister AnetteTrettebergstuen.

Hun sier videre at fagpressen er ekstremt viktig for ytringsfrihet og vårt demokrati.

- De har evnen til å gå i dybden på temaer som nyhetspressen ikke kan.

Videre presiserer statsråden at forslaget til endring er et ledd i at regjeringen ønsker å anerkjenne og styrke fagpressen.

Administrerende direktør i Fagpressen, Per Brikt Olsen, sier at det er gledelig at Regjeringen har lyttet til Medietilsynet og Fagpressen i dette viktige spørsmålet. 

- Nå ser vi frem til å sette oss inn i detaljene og ikke minst hva de nye avgrensningene vil bety i praksis for Fagpressens medlemmer, sier han.

Hele saken kan du lese hos Journalisten her.

Les også: