Prisfest for russiske Meduza mandag kveld

Prisfest for russiske Meduza mandag kveld

Sjefredaktør Ivan Kolpakov og utgiver Galina Timtsjenko mottok Fritt Ords pris i Oslo mandag kveld. (Foto: BN).

Del: 

Fritt Ords pris for 2022 ble overrakt til den russiske nettavisen Meduza under et stort arrangement i Den norske opera og ballett madag kveld.

Utgiver Galina Timtsjenko og sjefredaktør Ivan Kolpakov holdt hver sin takketale under prisutdelingen. Begge la vekt på at de frie mediene er helt nødvendige for å opprettholde ytringsfrihet og frie samfunn.

– Den fryktelige krigen i Ukraina startet for tre måneder siden. Men krigen mot friheten til å ytre seg startet for mange år siden, sa Galina Timtsjenko.

Ivan Kolpakov utfylte med å vise til hvordan Putin, straks han var blitt president første gang, straks satte i gang med å skaffe seg kontroll over mediene.

– Putins regime inspirerer dessverre mange andre nå for tiden. Vi har all grunn til å være bekymret for vår framtid som journalister! sa han.

Her finner du talene i sin helhet, også talen som Grethe Brochmann, styreleder i Fritt Ord, holdt.

Les også:
  • Fagpressen ønsker alle en god sommer med ferie og opplevelser etter enhvers smak.
    Kontoret i Pressens hus holder stengt fra mandag 4. til og med fredag 29. juli.

  • Cornelia Kristiansen vender tilbake til pressen etter drøye tre år på utsiden. – Dette må være den morsomste jobben i Medie-Norge, sier hun i pressemeldingen fra Medier24.

  • I år flytter medieorganisasjonene inn hos Agderposten der det blir mediescene under Arendalsuka. 16. august arrangeres både en debatt om mediepolitikk og en om ytringsfrihet og mediene.