Pressens hus velger Skippergata

Pressens hus velger Skippergata

De står sammen om å realisere Pressens hus her, i Skippergata 22–26, som er hjørnet og kvartalet i bakgrunnen. Foran: Elin Floberghagen, NP; bak henne fra venstre utleiemekler Stig Wadahl; Torill Roås, MBL; Bård Idås, NTB; Per Brikt Olsen, Fagpressen; Eivind Fjellstad, IJ; Randi Øgrey, MBL; Arne Jensen, NR; Mads Yngve Storvik, NTB; Geir K. Hus, LLA og Kristoffer Egeberg, Faktisk.no. (Foto: Håkon Mosveen, NTB).

Del: 

Pressens hus bør ligge i Skippergata. Den enstemmige anbefalingen fra prosjektgruppen ble offentliggjort på presseforbundets samling "Medieåret 2018" mandag ettermiddag.

Mads Yngve Storvik fra NTB, Per Brikt Olsen i Fagpressen og Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund presenterte nyheten som siste punkt på den godt besøkte samlingen.

– Vi begynte med hele 19 adresser, spredt over det meste av Oslo sentrum, og har jobbet oss via fire "finalister" – til vi nå står igjen med Skippergata 22–26. Det er to minutter fra Oslo S, så vi håper mange stikker innom, også de som kommer langveisfra, sa Storvik.

– Vi ønsker å skape en ny arena for å fremme verdien av journalistikk. Her blir det debatter, kurs, utstillinger og møter, for alle som er interessert i journalistikk, både pressen selv og publikum, sa NPs generalsekretær Elin Floberghagen.

Skippergata 22–26 skal totalrenoveres innvendig, og innflyttingen er planlagt å skje i fjerde kvartal 2020.

Dette er de ti interessentene i Pressens hus:

Mediebedriftenes Landsforening

Landslaget for lokalaviser

Fagpressen

Norsk Presseforbund

Norsk Redaktørforening

Institutt for journalistikk

Norsk Journalistlag

Norsk Telegrambyrå

Faktisk.no

SKUP

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • Forsvarets forum og forskning.no arrangerer debatter og quiz, mens Utdanning har egen båt med podkastproduksjon i "Pollen". Fagpressen er godt representert i mylderet i årets Arendalsuka.

  • Psykologi i kommunen tar "farvel med papiret" som også er tittelen på den siste lederartikkelen på trykk, i nr 3/2019. Etter dette er tidsskriftet etablert med nettadressen psykisk-kommune.no

  • Skuffet, men forventningsfull

    Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

    les saken på journalisten.no