Pressefrihetens dag markeres i Oslo

Pressefrihetens dag markeres i Oslo

Følg samtalen om pressefrihetens vilkår på TV2 Nyhetskanalen fredag morgen: NPs generalsekretær Elin Floberghagen og VGs utenrikskorrespondent Nilas Johnsen, samtaler med utenriksmedarbeider i NRK Hege Moe Eriksen. (Foto: NTB Scanpix/VG/NRK).

Del: 

I morgen 3. mai markeres den internasjonale Pressefrihetens dag. I år skjer det mot det dystre bakteppet av en rapport som dokumenterer at stadig færre av verdens land er trygge for journalister.

Nylig publiserte Reportere uten grenser (RSF) sin årlige pressefrihetsindeks. Der har Norge fortsatt førsteplassen, men under en firedel av de 180 landene som er vurdert, kan kalles trygge. Stadig flere land får autoritære ledere med liten velvilje overfor fri presse. Tyrkia er rangert som en versting på grunn av fengslingen av journalister.

Pressefrihetens dag 3. mai blir i år markert med en samtale om pressefrihet på TV 2 Nyhetskanalen, fra klokken 08.05 fredag morgen. I samtalen deltar utenrikskorrespondent Nilas Johnsen i VG, utenriksjournalist i NRK, Hege Moe Eriksen og generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen. Debatten blir også sendt på Elevkanalen 4. og 6. mai.

Pressefrihetens Dag markeres også på OsloMet. Her blir det det blant annet debatt om trusler mot pressefriheten. Se hele programmet for seminaret her.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
 • Skuffet, men forventningsfull

  Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

  les saken på journalisten.no

  • Mediepolitisk debatt med Trine Skei Grande og Trond Giske mfl.
  • Pressetreff med Fædrelandsvennens redaktør-radarpar Udjus & Blågis
  • Hvem kan vi stole på i valgkampen? Debatt om desinformasjon og kildekritikk
  • For ungdom: Hva må du kunne for å gjennomskue falske nyheter?
 • Vi har mange tanker og planer om den digitale fremtiden, og vi har store ambisjoner om å utvikle Fagpressen.
  Vi søker derfor en fagansvarlig for markedsområdet.