Politiforum vant Årets magasinforside

Politiforum vant Årets magasinforside

Politiforum og designerne i Mediamania på scenen under medieprisutdelingen i Bergen onsdag. Prisutdeler Trine Ohrberg til venstre, deretter designer Benjamin Gjerde, redaktør Erik Inderhaug, designer Øyvind Kristiansen (bak vinnercoveret) og designer Vilje Nordby. (Foto: Caroline Roka, MBL).

Del: 

Dette er andre år på rad at Politiforum mottar den prestisjetunge prisen, og den tredje gangen totalt. Politiforum vant den for første gang i 2019.

– Det er utrolig gøy at en liten redaksjon som Politiforum klarer å markere seg i selskap med aktører fra en samlet norsk mediebransje. Dette er en stor anerkjennelse av den jobben vi i Politiforum har lagt ned over mange år. Vi er kjempestolte og veldig glade! sier Politiforum-redaktør Erik Inderhaug. Les mer om vinnersiden hos Politiforum.

Politiforum fikk prisen for forsiden «Voldens ansikt» fra april-utgaven i 2021, som viste det blodige og forslåtte ansiktet til politioverbetjent Terje Pedersen som ble angrepet og skamslått bare fordi han var politi.

Det unike ved forsiden, som også juryen lot seg begeistre av, var bruken av såkalt «lentikulært trykk», hvor flere motiver trykkes sammen og skaper en illusjon av bevegelse eller forandring, avhengig av vinkelen trykket observeres fra.

På denne forsiden brukte Politiforum to bilder av politioverbetjent Pedersens ansikt – ett hvor han er helt frisk og skadefri, og ett hvor han er skamslått.

Les også: