Mental Helse lanserer MentaltPerspektiv.no

Mental Helse lanserer MentaltPerspektiv.no

Nanna Baldersheim lanserte nettmagasinet Mentalt Perspektiv denne uken. (Foto: Mental helse).

Del: 

− Behovet for kritisk og uavhengig journalistikk om psykisk helse er stort, sier redaktør Nanna Baldersheim og henviser til en fersk spørreundersøkelse nå rett før valget.

En fersk spørreundersøkelse fra Norstat før lokalvalget i år viser at helse er det temaet som opptar nordmenn aller mest. En tidligere undersøkelse fra Opinion viste at psykisk helse var den viktigste saken for unge mellom 15 og 25 år.

− Psykisk helse har erstattet klima som den viktigste saken i vår tid, sier Nanna Baldersheim, ansvarlig redaktør for det nye nettmagasinet.

− Vi vet at mange unge får mye av kunnskapen sin fra sosiale medier, som influensere på TikTok og YouTube, og det er ikke alltid informasjonen er korrekt. Dessuten kan informasjonen gis på en måte som virker triggende for noen slik at de faktisk blir dårligere av det, ikke bedre. Derfor er behovet for kritisk og uavhengig journalistikk om psykisk helse stort, sier Baldersheim.

Nanna Baldersheim har vært redaktør for det trykte bladet Sinn og samfunn siden i fjor. Nå har hun forberedt og fått utgiverorganisasjonen Mental Helse med på å lage nettmagasinet.

− Mentalt Perspektiv skal arbeide etter journalistikkens store kredo: På den lille mannens side mot det store systemet. Det er virkelig gode nyheter, og ikke minst viktig, at en seriøs aktør som Mental Helse bestemmer seg for å satse på et redaksjonelt uavhengig nettmagasin om psykisk helse, sier ansvarlig redaktør for Mentaltperspektiv.no, Nanna Baldersheim.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også: