Lundeby og 07 inn i nytt storkonsern

Lundeby og 07 inn i nytt storkonsern

Avtalen er undertegnet mellom Lundeby GF, 07 Media og Bodoni. Fra venstre Helge Gabriel Lundeby, daglig leder i Lundeby Gruppen; Bjarte Hordnes, daglig leder i Bodoni; Ståle Myrstad, styreleder i 07; Kjetil Amundsen, konsernsjef i 07 og Knut Helge Lundeby, Lundeby GF. Foto: Lundeby GF

Del: 

Fagpressens samarbeidspartnere Lundeby GF og 07 Media opplyser i en pressemelding fredag 3. desember at de og selskapet Bodoni har inngått en avtale om å samle selskapene i et felles konsern.

Både Lundeby og 07 Media er godt kjent for Fagpressens medlemmer som rammeavtalepartnere i Fagpressen trykk og distribusjon (FTD); 07 Media på trykking og Lundeby på ferdiggjøring og distribusjon.

Pressemeldingen sier at det nå «...skal etableres et kraftsenter innen design, medietjenester, grafisk produksjon og logistikk. Det nye selskapet får 358 ansatte som vil arbeide i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Oslo, Aurskog, Fredrikstad og Hærland».

Videre heter det at konsernet skal bygge på de tre virksomhetenes sterke identitet og markedsposisjon, og sikre kundene et solid og bredt tjenestespekter. Målet er å satse sterkere i logistikkmarkedet og utnytte mulighetene som sentral beliggenhet på Østlandet gir.

– Sammenslåingen gir rom for å tilby kundene en komplett verdikjede med gode, digitale løsninger, designtjenester og -produkter. Den gir også mulighet til å satse mer på logistikktjenester og utnytte frakt- og distribusjonsmulighetene bedre, sier Bjarte J. Hordnes som blir konsernsjef i den nye enheten.

Administrerende direktør i Fagpressen, Per Brikt Olsen, gratulerer arkitektene bak fusjonen og oppkjøpet.

– Vi ser at verdikjeden på dette feltet konsolideres, og at dette har skjedd over flere år. Det blir spennende å følge med, og vi forventer at denne konsolideringen vil gi konsekvenser framover, sier han.

Olsen ser positivt på at det dannes et stort norsk konsern.

– Samtidig er vi naturligvis spent på hva dette vil bety for oss som kunde, og for markedet. Noen tanker om dette har nok Lundeby GF, 07 Media og Bodoni, avslutter han.

Les også: