LO og NHO også kritiske til innretning av digitalt mva-fritak

LO og NHO også kritiske til innretning av digitalt mva-fritak

NHO har også levert en høringsuttalelse som er svært kritisk til forslaget om å knytte digitalt mva-fritak til papirutgaver for fagmedier. (Skjermdump fra Medier24).

Del: 

En stor andel av høringsinstansene er glade for forslaget, men skeptiske til innretningen av fritaket, blant annet kravet om «dokumentfiler med tekst og stillbilder», oppsummerer Medier24 i en bred omtale av høringen som ble avsluttet sist fredag.

 

NHO skriver i sitt innspill at det er uheldig å legge føringer for hvordan mediebedrifter skal jobbe med digitalisering:

«Når merverdiavgiftsfritaket for elektroniske tidsskrifter knyttes til en trykt utgave, binder det mediebedrifter til å utgi papirversjoner av tidsskriftene for å oppnå merverdiavgiftsfritak. Det må tas høyde for at den generelle tendensen i samfunnet, også for mediebedriftene, er at man går bort fra papir. Det er derfor uheldig hvis det nye merverdiavgiftsfritaket skal legge føringer for hvordan mediebedriftene skal digitalisere produktene sine», skriver NHO.

Les mer om denne saken i Medier24.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • Forsvarets forum og forskning.no arrangerer debatter og quiz, mens Utdanning har egen båt med podkastproduksjon i "Pollen". Fagpressen er godt representert i mylderet i årets Arendalsuka.

  • Psykologi i kommunen tar "farvel med papiret" som også er tittelen på den siste lederartikkelen på trykk, i nr 3/2019. Etter dette er tidsskriftet etablert med nettadressen psykisk-kommune.no

  • Skuffet, men forventningsfull

    Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

    les saken på journalisten.no