Kulturministeren justerer støtteordningen for medier

Kulturministeren justerer støtteordningen for medier

Abid Raja kom med god nyhet om justering av støtteordningen for medier fredag kveld. (Foto: Kulturdepartementet).

Del: 

Kulturdepartementet opplyser at de foreslår en endring i kompensasjonsordningen for redaktørstyrte medier. Det handler om å rydde opp i en utilsiktet konsekvens av forskriften, ifølge en pressemelding fra kulturdepartementet fredag kveld.

Kulturminister Abid Raja snakket også om forskriftsendringen på prisutdelingen i regi av MBL fredag kveld.

Han er referert slik i Medier24:

Han sier til publikum i salen at koronakompensasjonen er rett rundt hjørnet, og at Kulturdepartementet nå foreslår en endring i kompensasjonsordningen.

Videre sier Raja:

– Dermed ser det ut til at vi i Kulturdepartementet raskt vil kunne få på plass en justert forskrift som retter opp de negative utilsiktede effektene. Så har vi bestemt oss for å komme kjapt i gang, derfor dropper vi høringsrunden.

– Men «hold your horses». For vi lar hvert enkelt medium selv få bestemme hvordan de kommer best ut, slik at dere kan selv bestemme om dere vil bruke den «gamle» metoden for å regne ut, eller den «nye» metoden for å regne ut.

Dette etter at Medietilsynet tirsdag ga beskjed om at de venter med utbetalingen av koronastøtten.

– Dere får bestemme selv om dere vil legge et gjennomsnitt av driftsresultatet til grunn for 2019, eller det faktiske driftsresultatet for perioden 15.mars til 30.juni, sa kulturministeren til Medier24.

Slik ordningen nå foreligger, ville flere medier fått stor avkorting i støtten fordi inntekter og kostnader varierer gjennom året. Det vil kulturminister Abid Raja (V) nå rette på.

– Det er viktig for regjeringen å lytte til innspill fra bransjen. Vi ser at denne bestemmelsen fikk et uheldig utslag for mange medier, og foreslår derfor å endre forskriften, sier Raja i en  pressemelding.

 

Les også: