Journalistene og MBL enige om lønn

Journalistene og MBL enige om lønn

Forhandlingslederne i årets oppgjør i mediebransjen: Pernille Børset, MBL, og NJ-leder Dag Idar Tryggestad. (Foto: MBL).

Del: 

Etter to dager med tarifforhandlinger er det nå enighet mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening i årets mellomoppgjør.

- Vi har jobbet hardt for å finne gode løsninger og er glad for å ha kommet fram til en forhandlingsløsning, sier forhandlingsleder Pernille Børset i Mediebedriftenes Landsforening i en pressemelding sendt ut fredag morgen. Ifølge Journalisten ble klokken 02.15 natt til fredag før partene kunne melde at de hadde kommet til enighet.

Løsningen innebærer at minstelønnsatsene heves med kr 8100, ulempesatsene er justert med 2 % og oppgjøret er i tråd med frontfagoppgjøret.

Les også:
  • I "Årets magasincover" er fagbladet nominert for forsiden "Ordene bak sladden". Den andre nominasjonen er i kategorien "Årets magasin".

  • Kristoffer Egeberg, redaktør i Faktisk.no-redaksjonen, har sagt ja til å bli med i juryen for Fagpresseprisene. Egeberg får et særlig ansvar for kategorien Fagpressens gravepris.
     

  • I dag, fredag 30. april, overtar de 11 leietakerne Pressens hus i Skippergata i Oslo. Fagpressen og alle de andre flytter inn i løpet av mai måned.