Josimar felt på fire punkter i PFU

Josimar felt på fire punkter i PFU

Skjermdump fra josimar.no

Del: 

PFU felte i forrige uke fotballtidsskriftet Josimar på fire punkter i saken om en fotballspiller som var anklaget blant annet for voldtekt, fra høsten 2018.

Bakgrunnen for klagen, som var sendt inn av en privatperson, var Josimars artikkel om en fotballspiller som ble anklaget for voldtekt, vold og trusler. Josimar skrev at mannen som tidligere var blitt frikjent for sovevoldtekt, ble politianmeldt av en ny kvinne, skriver Medier24. Du kan lese hele PFU-uttalelsen på Josimar.no

PFU melder at det er kritikkverdig at redaksjonen ikke tok kontakt med fotballspilleren før publisering. Da Josimar beklaget det, la de til en setning på slutten av saken der de tilbakeviste fotballspillerens versjon.

Utvalget mente at det var brudd på god presseskikk. I PFU-bloggen skriver sekretariatet:

«Pressen skal ikke bruke sin publiseringsmakt til å slå ihjel argumentene til den som har tilsvarsrett». Der skriver de også at Josimar gikk på en ny smell da de ikke fulgte opp anmeldelsen mot fotballspilleren, som ble henlagt.

Josimar ble felt på disse punktene:

3.2 - Kildekritikk og fakta

4.14 - Samtidig imøtegåelse

4.15 - Tilsvar

4.5 - Forhåndsdømming

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • Vi har mange tanker og planer om den digitale fremtiden, og vi har store ambisjoner om å utvikle Fagpressen.
    Vi søker derfor en fagansvarlig for markedsområdet.

  • Fagpressen ønsker alle medlemmer og samarbeidspartnere god sommer og god ferie. Kontoret i Akersgata holder stengt i uke 28, 29 og 30 – 8.– 28. juli.
    Vel møtt til nye kurs og aktiviteter etter ferien!

  • Les stortingsrepresentant Tage Pettersens (H), viktige innlegg i fredagens debatt. Nå gjelder det å få en forskift i tråd med det Pettersen beskriver.