Her er årets Fagpresseprisvinnere!

Her er årets Fagpresseprisvinnere!

Magasinet Industri Energi vant Fagpresseprisen 2022. Redaktør Tonje Paulsen Solem og journalist Petter Pettersen mottar prisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB.

Del: 

Vi gratulerer Magasinet Industri Energi med Fagpresseprisen 2022. Her finner du vinnere og de som fikk hederlige omtaler i alle kategorier.

Vinner av Fagpresseprisen 2022:

Magasinet Industri Energi vant Fagpresseprisen!

Her er begrunnelsen for tildelingen:
«Av alle fine fagpressepriser er Fagpresseprisen den fineste!
Her skal alle gode ting gå opp i en større enhet – og vi i juryen får mulighet til å løfte frem en publikasjon, en redaksjon og derved også en redaktør og si «se her, se hva disse har fått til siste år – og over tid». Vi ser på det redaksjonelle innholdet, på presentasjon, utvikling av bladet, om de setter dagsorden og betyr det de skal for målgruppen, og vi vurderer salg og inntekter. Det er sterk konkurranse om denne prisen. Dette er ikke en pris som det er noens tur til å få. Redaksjonen må ha gjort seg gjeldende over tid og her og nå. Vinneren av årets Fagpressepris økte antall utgaver i fjor fra 4 til 6 og har nå et opplag på 56 000. Det må skyldes det redaksjonelle innholdet – som vi i juryen, over tid og særlig i år, vil berømme. Vi oppfatter at dere ønsker å sette fokus på viktige tema, saker som berører og som kan ha vært skjøvet under teppet. Innfallsvinklene er klare og tydelige. Dere har fotografier av høy kvalitet."

Her er oversikten over prisvinnere og alle som fikk hederlig omtale (diplom):

 • Fagpressen forsidepris 2022 gikk til Diabetes for forsiden «Takk»

Hederlig omtale gikk til:

Politiforum/Mediamania for «Voldens ansikt» og til Frisør for «Norske Kolleksjoner».

 • Fagpressens markedspris 2022 gikk til Forsvarets forum.

Hederlig omtale gikk til:

Rett24 for redaksjonell og kommersiell vekst og til Preben Forberg og Eivind Lauritzen fra forskning.no for skrivekursvirksomhet

 • Fagpressens fotopris gikk til Siv Johanne Seglem i Sykepleien for videoserien om et barn med en sjelden diagnose.

Hederlig omtale gikk til:

Brian Cliff Olguin i HK-Nytt for fotografiet «Virusbekjempelse» og til Bjørn A. Grimstad i Fagbladet for reportasjen «Stortingets yngste».

 • Innertieren gikk til Advokatbladet

Hederlig omtale gikk til:

André Martinsen, Ida Christin Foss, Ingeborg Vigerust Rangul, Kathrine Geard, Lene Stavå Jensen, Marianne Otterdahl-Jensen, Marte Bjerke, Ole Martin Wold, Vidar Eriksen og Werner Juvik i Fagbladet og til journalist Oda Aarseth i Politiforum.

 • Årets fagpresseredaktør ble Toril Haugen i Diabetes.
 • Fagpressens utviklingspris gikk til Energi24.no

Hederlig omtale fikk:

Redaktør Line Fredheim Storvik i Første Steg og redaktør Elizabeth Kvie Lundevall i bladet Sikkerhet.

 • Fagpressens journalistpris gikk til Siv Johanne Seglem, Kari Anne Dolonen og grafisk designer Hilde R. Evensen i Sykepleien.

Hederlig omtale ble tildelt:

Redaksjonen i Fontene; Anne Myklebust Odland, Hanna Skotheim, Simen Aker Grimsrud, Kristin M. Johansen og Solfrid Rød og Tonje Paulsen Solem og fotograf Ole Palmstrøm i Magasinet Industri Energi.

 • Fagpressens gravepris gikk til Tor Aksel Bolle, Shihar Aneez og Espen Røst i Bistandsaktuelt.

Hederlig omtale gikk til:

Kommunal Rapport og journalist Thomas Frigård og til FriFagbevegelse og journalist Tori Aarseth.

 

 

 

Les også:
 • Fagpressen ønsker alle en god sommer med ferie og opplevelser etter enhvers smak.
  Kontoret i Pressens hus holder stengt fra mandag 4. til og med fredag 29. juli.

 • Cornelia Kristiansen vender tilbake til pressen etter drøye tre år på utsiden. – Dette må være den morsomste jobben i Medie-Norge, sier hun i pressemeldingen fra Medier24.

 • I år flytter medieorganisasjonene inn hos Agderposten der det blir mediescene under Arendalsuka. 16. august arrangeres både en debatt om mediepolitikk og en om ytringsfrihet og mediene.