Har du riktig adresse?

Har du riktig adresse?

Fagpressens Camilla Briså og Data Factorys Eva Tufte Bøyum er enige om at det vil være enklere å gjennomføre aktiviteter og beslutninger når man vet at man har oppdatert og korrekt informasjon – og det vil gi færre blader i retur. Foto: Berit Nyman.

Del: 

Det koster å distribuere blader. Og det koster mer å sende dem til feil adresse. Fagpressen byr på god hjelp med å oppdatere adresselistene, slik at prisen for feilsending kan krympes mest mulig.

Det er krevende å ha oppdaterte adresselister på leserne sine til enhver tid. Oppdatering er et kontinuerlig arbeid som tar mye tid, ofte viktig arbeidstid for de ansatte.

Leserne flytter hele tiden

Norges befolkning, og dermed leserne til Fagpressens medlemmer, er stadig på flyttefot. I 2021 flyttet 717 000 mennesker i Norge (tall hentet fra SSB). De fleste av disse flyttet innad i samme kommune, mens resten flyttet til en ny kommune. Noen flytter også til utlandet. Felles for alle, uansett om de flytter kort eller langt, er at de får ny adresse. I tillegg kommer de årlige endringene i postnumre, samt justeringer i navn på gater og veier som følge av kommunesammenslåinger. Slett ikke alle husker å melde fra om sin nye adresse til alle som bør vite om den.

Få hjelp til å oppdatere adresselistene

Utgiver og redaktør ønsker at leserne får fagbladet levert til den adressen leserne ønsker, og på det tidspunktet som er bestemt. Da er det kjedelig å få blader i retur eller å få dem makulert. Korrekte adresser vil også gi redaksjonene færre telefoner fra misfornøyde lesere.

Fagpressen og Data Factory inngikk i 2020 en avtale om bistand til få oppdaterte adresselister. Data Factory er et selskap som eies 51% av Posten Norge, mens resten eies av de ansatte.

Adressevask gir lavere kostnader

Data Factory «vasker» adresselister mot ulike offentlige registre, deriblant Brønnøysundregistrene, eiendomsregistre, motorvognregisteret og telekomregistre. I tillegg vasker de adressene mot folkeregisteret og Postens adresseregister. Jevnlig adressevask vil gi færre returer.

– Data Factory tilbyr ulike løsninger – om det er til et fagblad som har få eller mange utgaver i året, om det har stort eller lite opplag. Adressevask kan foretas som en éngangsjobb, eller man kan abonnere på jevnlig oppdaterte adresselister. Det er også mulig å få tilgang til en selvbetjent vaskeløsning, forteller Eva Tufte Bøyum i Data Factory.

Det er bedre, og rimeligere, å få fagbladet frem ved første gangs levering. Ta kontakt med Camilla Briså i Fagpressen, tlf. 926 97 613 eller cgb@fagpressen.no, for å høre hva som kan være aktuelt for ditt fagblad. Ved å bruke Fagpressens fellesavtale hos Data Factory, oppnås gunstige priser.

Les mer her: https://fagpressen.no/medlemskap/medlemsfordeler/sørg-oppdaterte-adresselister eller logg deg inn på medlemssidene for å lese avtalen mellom Fagpressen og Data Factory.

 

Les også: