Guro Istad blir daglig leder i Pressens hus

Guro Istad blir daglig leder i Pressens hus

– Vi lette etter gull, og jeg har sjelden opplevd at en kandidat får så mange lovord fra bransjekollegaer, sier Siri Skaalmo, leder for Institutt for Journalistikk, som er organisasjonen som ansetter og har ansvar for den daglige ledelsen av huset. Guro Istad, til høyre, blir daglig leder for Pressens hus. (Foto: Lise Åserud, NTB).

Del: 

Pressens hus får en solid, kreativ og driftig leder med 20 års erfaring fra mediebransjen når Guro Istad tiltrer som daglig leder.

Guro Istad (43) er nordlending, har hatt det meste av sin journalistkarriere på vestlandet og bor nå i hovedstaden. Hun har jobbet som journalist, reportasjeleder og nyhetsleder kultur, og har erfaring fra både BA, BT og VG. Hun har også vært prosjektleder for Oslo Media House. Nå er hun redaktør i Kitchen reklamebyrå. Istad har også arrangementserfaring fra ulike hold og synger opera!

På tross av en intervjuprosess som har foregått på Teams, er det allerede utvekslet både ideer, planer og visjoner for hva rollen som daglig leder på Pressens hus skal fylles med. Stillingen er naturlig nok helt ny, og noe av det som lokket mange av de nær 30 søkerne var muligheten til å være med å forme Pressens hus fra start.

– Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har foran meg, og ser fram til at vi fyller huset med masse godt, interessant og lærerikt innhold. Vi skal lage et Pressens hus som pressefolk og medieinteresserte i hele landet føler seg hjemme i. Det gleder jeg meg voldsomt til å ta fatt på, sier Guro Istad i pressemeldingen som fredag ble sendt ut.

I Skippergata 24 i Oslo jobbes det nå iherdig for å klargjøre to bygårder til innflytting for 11 medieorganisasjoner i det som blir Pressens hus.

- Vi har store ambisjoner for Pressens hus. Istads kombinasjon av redaksjonell og kommersiell erfaring er perfekt for å nå våre mål, sier en fornøyd leder av styringsgruppen Mads Storvik, som til daglig er sjefredaktør og administrerende direktør i NTB som blir den største medieorganisasjonen i  Pressens hus.

Planen for huset er nemlig at det skal bli mye mer enn en kontoradresse for mediefolk.

- Vi vil invitere bransjen, lesere, lyttere og seere inn til både fag og fjas. Her skal vi diskutere journalistikk og samfunnsspørsmål, og vi skal både dele, lære av hverandre og utfordre etablerte sannheter. Det er en merkedag når vi nå også har en dedikert person til å lede og koordinere Pressens hus for medieorganisasjonene og for publikum, sier Siri Skaalmo som er leder av Institutt for journalistikk.

Guro Istad tiltrer 1. august. Hun blir ansatt ved Institutt for Journalistikk som har fått en sentral rolle i Pressens hus. IJ skal ha både kontorer og kurs i 1. etasje der det meste av husets åpne arrangementer vil skje.

OM PRESSENS HUS

Pressens hus skal være destinasjon og samlingssted for kunnskap og debatt om journalistikk og medier, og ha et tilbud som er åpent og tilgjengelig for publikum, mediefolk og beslutningstakere i hele landet. Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet.

To bevaringsverdige bygårder nær Oslo S blir moderne kontorlokaler for rundt 220 ansatte og vil ha fasiliteter som rommer scener, podkast-studio, møterom, kurslokaler, arrangementslokaler, tapas-restaurant, kaffebar, sosiale soner og også noen kontorplasser for drop-in-jobbing.

Dette er organisasjonene som står bak Pressens hus: NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Faktisk.no, SKUP, Landslaget for lokalaviser (LLA), Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Journalistlag og Institutt for journalistikk (IJ).

Les også:
  • I "Årets magasincover" er fagbladet nominert for forsiden "Ordene bak sladden". Den andre nominasjonen er i kategorien "Årets magasin".

  • Kristoffer Egeberg, redaktør i Faktisk.no-redaksjonen, har sagt ja til å bli med i juryen for Fagpresseprisene. Egeberg får et særlig ansvar for kategorien Fagpressens gravepris.
     

  • I dag, fredag 30. april, overtar de 11 leietakerne Pressens hus i Skippergata i Oslo. Fagpressen og alle de andre flytter inn i løpet av mai måned.