Fagpressenytt.no blir ny på nyåret

Fagpressenytt.no blir ny på nyåret

Antall artikler tilgjengelig i Fagpressenytt.no har nå passert 200 000! Det skal bli enda flere, og på nyåret blir hele visningsportalen for fagmediejournalistikk kraftig oppgrader. (Foto: BN).

Del: 

Fagpressen har satt i gang et prosjekt for å oppgradere og fornye visningsportalen for nyheter fra Fagpressen. – Vi har ambisjoner om å skape mye mer trafikk. Leseropplevelsen blir kraftig oppgradert når vi lanserer portalen på nyåret! lover nestleder i Fagpressen Berit Nyman. I går, 2. oktober, feiret Fagpressen at det nå er tilgang til over 200 000 artikler på fagpressenytt.no

Den fornyede nyhetsportalen bytter trolig også navn, men det er foreløpig hemmelig, ifølge Nyman.

Styret i Fagpressen ba i januar administrasjonen om å finne en god måte å oppgradere portalen, og det har vært jobbet med løsningen gjennom året. På forsommeren ble John Arne Markussen, tidligere sjefredaktør i Dagbladet, engasjert til å lede fornyelsesprosjektet.

– John Arne har mye verdifull kunnskap og erfaring om det å skape god trafikk i digitale medier. Vi jobber godt sammen for å få på plass det som skal til for å gjøre journalistikken fra fagmediene enda mer synlig, sier Berit Nyman.

Hun håper å kunne lansere den fornyede portalen i januar 2020, da med redigert og aktuell front.

– Vi vil skape et nettsted som tiltrekker seg alle som er ute etter god og interessant journalistikk – alle som vil vite litt mer. Portalen skal bli et effektivt utstillingsvindu for medlemmenes journalistikk, sier Nyman og peker på tallet som akkurat nå vises på telleapparatet over artikler i Fagpressenytt:

– 200 001 artikler har du nå tilgang til her, og tallet vokser stadig. Vi vil nå enda bredere ut med journalistikken som lages hver dag i de snart 220 redaksjonene som er medlem i Fagpressen, sier Nyman.

Fagpressenytt.no ble lansert i sin nåværende form i september 2016. Konseptet er å vise fram saker som leveres i en kontinuerlig nyhetsfeed, fra alle redaksjoner som er med i ordningen. Feeden leveres av Mediearkivet Retriever, gjennom en samarbeidsavtale med Fagpressen som ble inngått i 2016.

Les også: