Fagpressenytt.no blir ny på nyåret

Fagpressenytt.no blir ny på nyåret

Antall artikler tilgjengelig i Fagpressenytt.no har nå passert 200 000! Det skal bli enda flere, og på nyåret blir hele visningsportalen for fagmediejournalistikk kraftig oppgrader. (Foto: BN).

Del: 

Fagpressen har satt i gang et prosjekt for å oppgradere og fornye visningsportalen for nyheter fra Fagpressen. – Vi har ambisjoner om å skape mye mer trafikk. Leseropplevelsen blir kraftig oppgradert når vi lanserer portalen på nyåret! lover nestleder i Fagpressen Berit Nyman. I går, 2. oktober, feiret Fagpressen at det nå er tilgang til over 200 000 artikler på fagpressenytt.no

Den fornyede nyhetsportalen bytter trolig også navn, men det er foreløpig hemmelig, ifølge Nyman.

Styret i Fagpressen ba i januar administrasjonen om å finne en god måte å oppgradere portalen, og det har vært jobbet med løsningen gjennom året. På forsommeren ble John Arne Markussen, tidligere sjefredaktør i Dagbladet, engasjert til å lede fornyelsesprosjektet.

– John Arne har mye verdifull kunnskap og erfaring om det å skape god trafikk i digitale medier. Vi jobber godt sammen for å få på plass det som skal til for å gjøre journalistikken fra fagmediene enda mer synlig, sier Berit Nyman.

Hun håper å kunne lansere den fornyede portalen i januar 2020, da med redigert og aktuell front.

– Vi vil skape et nettsted som tiltrekker seg alle som er ute etter god og interessant journalistikk – alle som vil vite litt mer. Portalen skal bli et effektivt utstillingsvindu for medlemmenes journalistikk, sier Nyman og peker på tallet som akkurat nå vises på telleapparatet over artikler i Fagpressenytt:

– 200 001 artikler har du nå tilgang til her, og tallet vokser stadig. Vi vil nå enda bredere ut med journalistikken som lages hver dag i de snart 220 redaksjonene som er medlem i Fagpressen, sier Nyman.

Fagpressenytt.no ble lansert i sin nåværende form i september 2016. Konseptet er å vise fram saker som leveres i en kontinuerlig nyhetsfeed, fra alle redaksjoner som er med i ordningen. Feeden leveres av Mediearkivet Retriever, gjennom en samarbeidsavtale med Fagpressen som ble inngått i 2016.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • Jatushiga Bridget Rajah ble valgt til ny leder på årsmøtet i Oslo journalistklubb torsdag denne uken. Rajah er 36 år og journalist i fagbladet Fontene.

  • Fagpressen forventet ikke noe nytt om momssaken i forbindelse med kulturbudsjettet for 2020. – Våre forventninger ligger i å få på plass en justert forskrift, slik finansministeren lovet i sommer, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen etter presentasjonen av kultur- og mediebudsjettet mandag.

  • – Det er noen som hevder at isbreene på Grønland er større nå enn de var for 80 år siden! Hospitant Kari Anne Dolonen fra Sykepleien melder seg med flere mulige påstander for faktasjekk på redaksjonsmøtet i Faktisk.no etter noen uker i redaksjonen.