Endringer i postombæring – hva vil det si for ditt fagblad?

Endringer i postombæring – hva vil det si for ditt fagblad?

Tidsskrifter og pakker blir levert i postkasse på stativ eller på dørmatten din av Helthjem Mediapost. Foto: Helthjem Mediapost

Del: 

Den nye postloven som ble vedtatt i fjor, blir iverksatt tirsdag 7. juli i år. De fleste fagbladene påvirkes i liten grad av omleggingene.

Medlemmer i Fagpressen distribuerer sine fagblader både med Helthjem Mediapost (HH) og med Posten/Bring.

Ingen endringer hos Helthjem Mediapost

Endringene som nå skjer, vil ikke påvirke de av Fagpressens medlemmer som er kunder hos Helthjem.

- Hverken FTD-medlemmer eller direktekunder hos HH blir påvirket, forteller Gunnhildur E. Lund i Helthjem.

Helthjems nettverk består av distribusjonsnettverket i avishusene Schibsted, Amedia og Polaris.

– Helthjem fortsetter med ombæring seks dager i uken, og som kunde hos HH vil fagbladene komme ut forutsigbart; på fast dag, sier FTD-ansvarlig Camilla Briså i Fagpressen.

Les mer hos HH her.

Hva innebærer endringene hos Posten/Norge?

Posten/Bring gjør endringer i sin distribusjon og utlevering av post og pakker fra tirsdag 7. juli. Dette vil ha konsekvenser for dem av Fagpressens medlemmer som benytter Posten/Bring som distributør av fagbladene sine.

På Posten/Brings nettsider står det at adressert post fra 7. juli vil bli levert med postbudet annenhver dag. Til postbokser vil det ikke bli endringer, der vil brev bli levert hver dag som før. Når det gjelder innlevering av post, vil det ikke bli noen endringer.

Postlevering annenhver dag betyr i praksis levering av post tre dager den ene uken og to dager den påfølgende uken. Posten/Bring har delt landet inn i soner, og levering av post vil følge disse. Foreløpig er det uklart hvilke adresser som vil sogne til hvilke soner. Illustrasjonen under viser hvordan postleveringen høyst sannsynlig vil bli. Les mer om endringene hos Posten/Bring her.

Fagpressen og Posten har avtalt å møtes etter sommerferien, og det kommer mer informasjon.

  • Sone 1: Mandag, onsdag, fredag i uke 1, tirsdag og torsdag i påfølgende uke
  • Sone 2: Tirsdag og torsdag i uke 1, mandag onsdag, fredag i påfølgende uke

Har du spørsmål om Helthjem Mediapost sin distribusjon, ta kontakt med Gunnhildur Eyja Lund på gel@helthjem.no eller ta kontakt med Berit Nyman (bn@fagpressen.no) eller Camilla Briså (cgb@fagpressen.no) i Fagpressen.

Les også: