Eisenträger har klaget inn åtte aviser til PFU

Eisenträger har klaget inn åtte aviser til PFU

Ansvarlig redaktør i Forsvarets forum, Stian Eisenträger, klaget åtte aviser inn for PFU for å ha utvist for lite varsomhet ved identifisering av et savnet barn. Samtlige ble felt. (Foto: Mats Greger, Journalisten).

Del: 

Sjefredaktør Stian Eisenträger i Forsvarets forum har klaget totalt åtte aviser inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU), for brudd på Vær varsom-plakatens punkt 4.8 om hensyn i omtale av barn, skriver Journalisten.

Klagen gjelder omtale i avisene av etterlysning fra politiet, som ba om tips fra publikum for å finne et savnet barn. Ifølge Eisenträger publiserte avisene både navn og bilde av det savnede barnet, på bakgrunn av at politiet hadde gått ut med dette og opplyst at det var i samråd med pårørende. Både Stavanger Aftenblad og NRK Rogaland omtalte saken uten å identifisere barnet med navn og bilde.

I et innlegg publisert hos M24 i november kalte Eisenträger situasjonen for «presseetisk hjerneblødning».

«Greit nok at avisene omtalte savnetmeldingen som sådan, med signalement og hvor vedkommende sist ble sett. Verre ble det da journalistene i tillegg blåste fullt navn og bilde av barnet – selv om politiet riktignok hadde 'gått ut med navn og bilde i samråd med pårørende'.»

– Jeg mener at dette er en såpass stygg sak at PFU bør vurdere den. Det virker for meg som en del aviser har utfordringer med å ta disse vurderingene, sier Stian Eisenträger til Journalisten.

Søk kompetansestøtte

kompetansest2016.jpg

(Foto: NTB Scanpix).

Søk penger til å realisere økt kompetanse gjennom kurs eller egne prosjekter, innen fristen 1. februar. 

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Kampanjen


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen

Last ned annonsene her

Les også:
  • Samtlige av de åtte Amedia-avisene som var klaget inn til PFU av redaktør Stian Eisenträger, ble onsdag felt for brudd på VVPs punkt 4.8 om varsomhet ved omtale av barn.

  • – Det er en fordel om flere fagmedier som har gode innovasjonsprosjekter, nå søker tilskudd. Det er gjennom praksis vi kan forstå hvordan tilsynsmyndigheten konkret vurderer avgrensningen, oppfordrer adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.
    Fristen for å søke innovasjonsstøtte er 17. februar kl. 22.00.

  • På PUFF-konferansen i mars skal det deles ut priser for gode titler, gode tabber – og de mest sjarmerende sakene.