Den første WEXFO-konferansen: Verdenspremiere i Lillehammer i mai

Den første WEXFO-konferansen: Verdenspremiere i Lillehammer i mai

Maria Ressa, vinner av Nobels fredspris 2021, kommer til den aller første konferansen som blir arrangert av Verdens ytringsforum – World Expression Forum – på Lillehammer i mai 2022. Påmelding innen 27. januar gir god pris! (Foto: WEF).

Del: 

World Expression Forum – WEXFO – ble stiftet høsten 2021 etter norsk initiativ. Den aller første konferansen blir arrangert i Lillehammer 30.–31. mai i år.
Påmeldingen er åpnet, med rabatt fram til 27. januar.

Man kan delta på konferansen fysisk eller digitalt, og billetter til begge former kjøpes her. Fram til og med 27. januar er prisene rabattert. Programmet på denne aller første konferansen er under arbeid, men det er allerede klart at nobelprisvinner Maria Ressa kommer til å være blant talerne.

Hvert år presenterer WEXFO en internasjonal ytringsfrihetsindeks, der man måler framgang og tilbakegang. Programmet i år kommer ellers til å inneholde sesjoner om følgende tema:

  • Stater og politikk: Hvordan kjempe mot økende internasjonale antiliberale strøminger og autoritære ideologier?
  • Teknologi og reguleringer: Hvordan er de gode løsningene?
  • Hatprat: Er det mulig å ha en offentlig debatt uten å sensurere de stemmene vi ikke liker?

Sammen med MBL, Presseforbundet og de andre presseorganisasjonene, var Fagpressen med blant initiativtakerne til å danne et internasjonalt forum for ytringsfrihet – litt etter mønster av World Economic Forum som har hatt sin årlige konferanse i Davos i Sveits i 40 år. Tidligere direktør i Den norske forleggerforening, Kristenn Einarsson, har spilt en sentral rolle for å samle kreftene og danne grunnlaget for å skaffe nok interessenter til å komme i gang med organisasjonen.

WEXFO som det blir kalt, ble formelt etablert på generalforsamling i desember 2021. Forumets viktigste oppgave er å arrangere en årlig konferanse for ytringsfrihet. Konferansen går over to dager og holdes i Lillehammer, i nær tilknytning til Litteraturfestivalen i slutten av mai.

– Fagpressen kommer til å delta på denne viktige konferansen, og vi håper å møte flere av våre medlemmer der, sier adm. direktør Per Brikt Olsen.

 

Les også: