Bruk nye videoer om innsyn!

Bruk nye videoer om innsyn!

Journalist Vegard Venli og jurist Sindre Medalen har laget 13 instruktive videoer om hvordan du får innsyn etter offentleglova. (Skjermdump).

Del: 

Sindre Granly Meldalen, jurist i Norsk Presseforbund, og Vegard Venli, gravejournalist og innsynsjeger, har laget 13 videoer om de grunnleggende prinsippene knyttet til innsynsrett og offentlighetsloven for journalister. I videoene gir de tips og triks for både ferske og erfarne innsynssøkere.

Videoene er publisert i denne spillelisten på Youtube – og du finner dem også på presse.no

I første omgang er det publisert tretten videoer. De seks første handler om ulike aspekter knyttet til det å be om innsyn, mens de sju siste handler om klage på avslag.

Søk kompetansestøtte

kompetansest2016.jpg

(Foto: NTB Scanpix).

Søk penger til å realisere økt kompetanse gjennom kurs eller egne prosjekter, innen fristen torsdag 23. september. 

Les også:
  • Sju av ti har tilgang til minst ett avisabonnement i husstanden, og det er størst vekst i den yngste aldersgruppen. Det heldigitale opplaget utgjør nå over halvdelen av avisenes totalopplag.

  • Fagbladet jublet torsdag kveld over hovedprisen i årets priskonkurranse i Fagpressen. Redaktør Eva Ler Nilsen tok imot Fagpresseprisen av juryleder Kjersti Løken Stavrum under prisutdelingen i Pressens hus i Oslo.

  • Et bredt utvalg vinnere mottok priser og hederlig omtale i Fagpressens prisutdeling torsdag kveld, i Pressens hus.

    – Det er liten tvil om at Fagpressens mangeartede bidrag til en felles opplyst offentlig samtale er betydelig! sa juryleder Kjersti Løken Stavrum i sin åpningstale ved prisutdelingen. Her ser du prisvinnerne og juryens begrunnelser i de åtte delkategoriene.