Bistandsaktuelt-reporter slått ned og truet

Bistandsaktuelt-reporter slått ned og truet

Lucy Kassa opplevde et mareritt da tre ukjente gjerningsmenn trengte seg inn i leiligheten hennes og truet henne på livet mandag. Foto: Berhe web/skjermdump fra Bistandsaktuelt.

Del: 

Bistandsaktuelts reporter i Etiopia ble mandag formiddag angrepet og slått ned i sitt eget hjem. Tre bevæpnede menn trengte seg inn i boligen Lucy Kassa leier i hovedstaden Addis Abeba. Angriperne tok med seg pc-en hennes og truet henne med døden dersom hun fortsatte å skrive om situasjonen i den krigsherjede Tigray-regionen, skriver Bistandsaktuelt tirsdag.

– De kom i dag, mens jeg var hjemme. Tre ukjente menn banket på døra mi, og da jeg åpnet kom de seg inn og slo meg ned, sier Kassa i en e-post som ble sendt få minutter etter den dramatiske hendelsen.

Lucy Kassa har i to år vært Bistandsaktuelts korrespondent i landet, og har skrevet en rekke artikler om den politiske utviklingen i tida før og etter fredsprisen til landets statsminister Abyi Ahmed.

Fra enkeltpersoner i det etiopiske eksilmiljøet i Norge har hun tidvis fått kritikk både for å være for kritisk til regjeringen og for kritisk til «det gamle regimet» som var dominert av folk fra partiet Tigray People’s Liberation Front.

Statsminister Abyi Ahmeds regjering og TPLF er i dag de to motpolene i borgerkrigen i Tigray. Det var regjeringsstyrker og TPLF-styrker som gikk til krig mot hverandre i november i fjor, etter flere måneder med hatske utfall og økende spenning.

Les hele saken i Bistandsaktuelt her.

Dette skjer samme dag som Aftenposten brakte artikkelen om den norske Etiopia-kjenneren professor Kjetil Tronvoll, som er truet på livet for sine analyser av konfliktene i Etiopia.

Les også:
  • Når Fagpressen og alle de andre leietakerne flytter inn i slutten av april, står et flott utstillingsrigg klart til alle de trykte medlemsbladene. Her skal også NTB-journalistene i samme etasje, og de andre kollegene i huset hente seg blader når de trenger inspirasjon fra fagpressen. – Vi gleder oss til å finne alle de trykte bladene samlet! sier HR-leder Kristin Viker Aanensen i NTB.

  • Finn fram de beste artiklene og videoreportasjene, de nye ideene som ble realisert, de beste bildene – og de gode argumentene for at redaktøren din er Årets fagpresseredaktør!
    Send inn til juryen, senest fredag 19. mars.

  • enerWE slår seg sammen med Europower AS som eies av NHST. Chul Christian Aamodt, grunnlegger av enerWE, sier til Medier24 at "Dette er noe jeg har hatt som mål i sju år."