AKSESS er nytt medlem i Fagpressen

AKSESS er nytt medlem i Fagpressen

Arbeidsgruppen bak AKSESS fotografert på lanseringen 10. november 2022. Fra venstre ser vi Heidi Meen (Vestfoldarkivet), Knut Kjosås (IKA Hordaland), Kjetil Landrog (Arkivforbundet) og Mette Hvål (IKA Kongsberg). Forsidebildet på første utgave viser Hammersborg fritidsklubb som i november 1955 laget avis for Morgenposten. (Foto Engesland og Fjørtoft, Billedbladet NÅ, Riksarkivet.) Design: Jeanette Karlsen.

Del: 

- Vi skal bidra til å synliggjøre verdien av arkiv for norsk offentlighet, sier redaktør Heidi Meen.

AKSESS er et nytt, uavhengig kulturtidsskrift om arkiv og dokumentasjonsforvaltning. De finnes både som nettavis og som tidsskrift på papir med fire utgivelser i året.

Leserne deres er interessert i alle sidene av arkiv og dokumentasjonsforvaltning; det være seg der dagens dokumentasjon skapes og der historisk dokumentasjon bevares og forvaltes.

- Våre lesere arbeider i kommuner og fylkeskommuner, i staten og i det private. Eller de er studenter som skal arbeide med dette når de er ferdig studert. Samtidig henvender vi oss til alle de som bruker alle former for arkiver. Det er gjerne journalister, forfattere, studenter, skoler og forskere, forklarer Meen.

Et av målene til AKSESS er å øke bevisstheten i samfunnet om verdien av arkiv, i tillegg til å være en kanal for sektoren selv. AKSESS har blant annet skrevet mye om arkivering som motstandskamp i Ukraina og redaktøren er klar på at det viser at arkiv overhodet ikke er noe kjedelig og uviktig.

- Arkiv som felt og fag er mer spennende enn mange tror. Arkiv handler om demokrati, rettssikkerhet, rettigheter, kulturarv og identitet. Dette ønsker vi å fremheve, presiserer hun.

Tidsskriftet skal drive kritisk journalistikk og gi rom til refleksjon, debatt, erfaringsdeling og underholdning.

- En av grunnene til ønsket om å bli medlem i Fagpressen, er at jeg tror det vil bidra til å profesjonalisere et ferskt tidsskrift som dette. At Fagpressen er et nyttig fellesskap å være del av, har jeg blant annet skjønt på AKSESS’ to søsken-tidsskrifter som allerede er medlem; Museum (tidligere Museumsnytt) og Bok&Bibliotek, avslutter redaktøren.

AKSESS er et samarbeid mellom utgiver ABM-media AS, det tidligere fagtidsskriftet Arkheion og Arkivforbundet.

Annonsekampanje 2023


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen

Last ned annonsene her

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Les også: