Årets fagmedium heter forskning.no!

Årets fagmedium heter forskning.no!

– Hele den fantastiske gjengen i forskning.no har gjort det mulig å vinne denne prisen! sa redaktør Nina Kristiansen og skrøt høylytt av medarbeiderne sine da hun mottok Fagpresseprisen onsdag. (Foto: Nina Kristiansen).

Del: 

Det må kalles storeslem for forskning.no i årets priskonkurranse: De hentet hjem både hovedprisen og Fagpressens gravepris 2020 - og dessuten fikk de hederlig omtale i Fagpressens utviklingspris for konseptet Forskersonen.no

Her ser du videoen med alle som vinner Fagpresseprisene 2020:

 

Grunnet restriksjonene som følge av korona, er mottakerne av prisene ikke i studio – med unntak av redaktør Nina Kristiansen i forskning.no, vinneren av Fagpresseprisen og graveprisen.

Her er juryens begrunnelse for forskning.no som vinner av Fagpresseprisen 2020:

Fagpresseprisen er den gjeveste prisen i kveld. Nå skal mediet underlegges en helhetlig vurdering. Juryen har sett på redaksjonelt innhold, presentasjon, innovasjon og utvikling. Har de satt dagsorden? Hvilken rolle spiller de i målgruppen? Salg og inntekter er også viktig, så klart. Prisen i år gis ut i en – forhåpentlig – enestående kontekst. Koronakrisen har lært oss mye, ikke minst betydningen av å dyrke fakta, ettergå fakta, granske kilder, fremelske det kritiske. I det hele tatt; forsøke å finne noen faste holdepunkter for vurderinger og beslutninger. Alt dette vet vi jo, men det kommer så tydelig frem når så mye står på spill, slik det har gjort dette året. Kveldens og årets vinner er tuftet på forutsetningen om det solid funderte. De dyrker det nærmest 24/7.

Hva fikk de til i 2019 som gjør at de fortjener årets pris? De har etablert en sone for å dyrke nye stemmer i sin målgruppe, de har laget en egen samleside for podcaster innen sitt fagfelt, de har hatt en solid 29 % (merk presisjonen) økning i antall besøkende, de har hatt like presis økning på 34 % i kommersielle inntekter. Og ikke minst, de dunker inn et meeeget solid og prisvinnende graveprosjekt om juks i forskning. Vi kan ikke tåle juks i forskning. Men vi tåler veldig godt at det er Forskning.no som vinner Fagpresseprisen for 2019. Gratulerer!

Les også:
  • Fysioterapeuten.no har nytt design. Redaksjonen bedriver podkast med stor suksess, og har fått to nye journalister på laget.
    – Vi ser at når vi klarer å lage journalistikk av fag, da tar det av, for dét vil fysioterapeuter ha! sier redaktør Irene Mårdalen.

  • Hva leser faktisk leserne dine i fagbladet de nettopp har mottatt? Leste de artikkelen det ble referert til på forsiden? La de merke til annonsene? Faller designet av fagbladet i smak? Tilbudet gjelder til alle i Fagpressen med trykte medier.

  • Fagbladet Fysioterapeuten ble felt for brudd på god presseskikk i Pressens Faglige Utvalg onsdag.