– Vi skal følge de gode ideene i mål!

– Vi skal følge de gode ideene i mål!

SUJO-lærer Astrid Dalehaug Norheim i samtale med deltakerne i digital samling nummer 2 i kurset "Slik gjennomfører du et graveprosjekt..." (skjermdump).

Del: 

– God journalistikk er proporsjonalt med ubehag! Det er en av dagens deviser, servert av kursleder Per Christian Magnus fra SUJO. Samling 2 i kurset "Slik gjennomfører du et graveprosjekt" foregår med 13 deltakere fra Fagpressen i dag, onsdag 19. mai.

Deltakerne jobber med sine egne ideer, som de får profesjonell hjelp til å utvikle. Tre lærere fra Senter for undersøkende journalistikk i Bergen byr på metoder og systematikk. Samling 2 av 3 er viet detsom kalles "Midtveisfasen i et undersøkende prosjekt". Deltakerne blir utfordret til å vurdere kritisk sine hypoteser og status så langt, i samarbeid med lærerne. Det snakkes om historiefortelling og ulike måter å jobbe med kildene – i et stort prosjekt som de fleste graveprosjekter blir.

– Det er veldig kjekt å holde graveverksted for fagpressedeltakere! Deltakerne tok med seg gode idéer til vårt første verksted, og nå jobber vi med å utvikle disse. Det merkes at her er kompetente journalister som kan mye om sine fagfelt. Vi gleder oss til å følge idéene i mål, til viktige, undersøkende saker! sier kurslærer Kristine Holmelid fra SUJO. Holmelid, Per Christian Magnus og Astrid Dalehaug Norheim kommer også til å gi individuell veiledning til deltakerne gjennom kurset. Tredje og siste samling er 8. juni.

Les også:
  • Oslo Redaktørforening har tirsdag kveld kåret vinnerne i sin årlige konkurranse "Årets redaktør". Forskning.no-redaktøren ble "Årets meningsbærer".

  • Fra 5. til og med 30. juli er Fagpressen sommerstengt. – Hvis noe er veldig viktig, send en epost! sier nestleder Berit Nyman – og ønsker god sommer.

  • I år fyller Norges Jeger- og Fiskerforbund 150 år. 11. juni lanserer Posten to jubileumsfrimerker tilegnet forbundet.