– Utrolig inspirerende og lærerikt!

– Utrolig inspirerende og lærerikt!

Tor Bjarne Christensen, journalist i Natur & Miljø, er svært fornøyd med gravekurset med SUJO. Skjermdump fra oppsummeringsrunden i den siste samlingen, 8. juni. Hele kurset ble gjennomført digitalt.

Del: 

De 13 deltakerne i kurset "Slik gjennomfører du et graveprosjekt" kvitterte med begeistrede tilbakemeldinger på slutten av siste samling.
Og SUJO-leder Per Christian Magnus kommenterte: – Dere har alle sammen veldig gode prosjekter. Ikke underspill det store arbeidet dere har gjort med dem!

Hele vårens kurs "Slik gjennomfører du et graveprosjekt" ble gjennomført digitalt, med siste samling tirsdag 8. juni.

– Det har fungert veldig godt, sier Kristine Holmelid som er en av tre SUJO-lærere som har undervist og følger deltakernes prosjekter.

Mapper, systematikk og andres blikk

SUJO har utviklet en egen systematikk og metodikk for å jobbe med store prosjekter – som gravejournalistikk nesten alltid utvikler seg til. Samtlige av deltakerne på kurset i Fagpressen omfavner denne systematikken. Frode Aga i Byggeindustrien er en erfaren og prisbelønt gravejournalist. I oppsummeringen etter kurset trakk han fram mappestrukturen fra SUJO som et særs viktig verktøy.

– Det er så lett å miste oversikt og dermed jobbe ineffektivt. Den mappestrukturen som vi nå har lært å bruke, er et verktøy som skaper oversikt. Kombinert med å bruke Google Drive-dokumenter og ikke minst dele ting med redaksjonen, holder man seg mye lettere på sporet!

Tor Bjarne Christensen i Natur & Miljø jobber i en redaksjon med bare to personer.

– Gangen i et graveprosjekt, presentert på en slik måte at også vi i små redaksjoner kan få det inn i rutinene, er så viktig! sa han i sluttrunden.

Politiforum, som sendte hele redaksjonen på kurset, hadde også stort utbytte:

–  Loggføring, mappestruktur – og ikke minst det å få de andres blikk på det vi driver med, kommenterte redaktør Erik Inderhaug og journalistene Oda Aarseth og Karianne Grindem.

– Stor kompetanse, gode prosjekter!

Kristine Holmelid, Per Christian Magnus og Astrid Dalehaug Norheim har mye ros til journalister i fagmediene:

– Alle vi har hatt på kurs fra Fagpressen, imponerer oss med gode og gjennomtenkte ideer! sier SUJO-leder Per Christian Magnus. Han oppfordret deltakerne i kurset som nettopp er avsluttet, til å gå videre med prosjektene sine.

– Bruk oss, det ligger veiledning innbakt i dette kurset – og vi håper å se så mange som mulig av disse sakene publisert. Husk også å vise fram hvordan dere har arbeidet for å komme i mål - det hører med i den undersøkende journalistikken! minnet Magnus om.

 

Kurset ble støttet med vederlagsmidler fra Fagpressen. Hvis mulig, blir det arrangert en oppfølgingssamling i løpet av høsten.

Disse deltok i "Slik gjennomfører du et graveprosjekt – fra idé til publisering":

Marte Dæhlen, forskning.no

Elise Kjørstad, forskning.no

Terje Karlsen, Transit magasin

Frode Aga, Byggeindustrien

Maya Borrevik, Apéritif

Karianne Grindem, Politiforum

Oda Aarseth, Politiforum

Erik Inderhaug, Politiforum

Svein Arstad, Forsvarets forum

Ole Kåre Eide, Forsvarets forum

Øyvind Førland Olsen, Forsvarets forum

Audun Stokke Hole, Folkemusikk

Tor Bjarne Christensen, Natur & Miljø

Søk kompetansestøtte

kompetansest2016.jpg

(Foto: NTB Scanpix).

Søk penger til å realisere økt kompetanse gjennom kurs eller egne prosjekter, innen fristen torsdag 23. september. 

Les også:
  • Sju av ti har tilgang til minst ett avisabonnement i husstanden, og det er størst vekst i den yngste aldersgruppen. Det heldigitale opplaget utgjør nå over halvdelen av avisenes totalopplag.

  • Fagbladet jublet torsdag kveld over hovedprisen i årets priskonkurranse i Fagpressen. Redaktør Eva Ler Nilsen tok imot Fagpresseprisen av juryleder Kjersti Løken Stavrum under prisutdelingen i Pressens hus i Oslo.

  • Et bredt utvalg vinnere mottok priser og hederlig omtale i Fagpressens prisutdeling torsdag kveld, i Pressens hus.

    – Det er liten tvil om at Fagpressens mangeartede bidrag til en felles opplyst offentlig samtale er betydelig! sa juryleder Kjersti Løken Stavrum i sin åpningstale ved prisutdelingen. Her ser du prisvinnerne og juryens begrunnelser i de åtte delkategoriene.