– Lite å glede seg over

– Lite å glede seg over

Elin Floberghagen i Fagpressen er skuffet over regjeringens dårlige oppfølging av egenerklærte mediepolitiske mål, i statsbudsjettet for 2017. (Foto: BN).

Del: 

Fagpressen er skuffet over at regjeringen ikke følger opp behovet for innføring av digital nullmoms for nyhetsjournalistikk fra dybde- og nisjemediene.

– Regjeringen følger dessverre ikke opp de målene de selv påberoper seg for mediepolitikken. Vi setter vår lit til at stortinget forstår at staten ikke kan fortsette med en urimelig forskjellsbehandling mellom medier, sier adm. direktør Elin Floberghagen i Fagpressen.
Beregninger viser at innføring av 0-sats for digitale fag- og nisjemedier vil gi minimal provenyeffekt. Samtidig er dette svært viktig for at nisjemediene skal kunne utvikle gode digitale produkter framover. Dagens system slår uheldig ut for medier som driver nyhetsjournalistikk i dybden.

– Spesialiserte medier bidrar til et stort mediemangfold, med satsing på kunnskap og kvalitetsjournalistikk på norsk. Vi ber om justering av grensene for nullmoms for elektroniske nyhetsmedier, slik at digitale fagmedier får de samme vilkår som andre nyhetsmedier, sier Floberghagen.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Søk kompetansestøtte

(Foto: NTB Scanpix).

Søk penger til å realisere økt kompetanse gjennom kurs eller egne prosjekter, innen fristen onsdag 5. februar. 

Les også:
  • Medieorganisasjonene har gjentatt undersøkelsen fra 2017 om seksuell trakassering knyttet til jobb. Tirsdag morgen blir resultatene lagt fram på en felles pressekonferanse hos Amedia i Oslo.
    Pressekonferansen blir også strømmet, klikk og se nedenfor.

  • Markedsforums årlige kikk i "krystallkulen" har i år lykkes med å få to betydelige annonsører til å delta i programmet.

  • Avtalen mellom Fagpressen og Mediearkivet Retriever ble reforhandlet like før jul. Gode priser på ATEKST-abonnement videreføres.