– Lite å glede seg over

– Lite å glede seg over

Elin Floberghagen i Fagpressen er skuffet over regjeringens dårlige oppfølging av egenerklærte mediepolitiske mål, i statsbudsjettet for 2017. (Foto: BN).

Del: 

Fagpressen er skuffet over at regjeringen ikke følger opp behovet for innføring av digital nullmoms for nyhetsjournalistikk fra dybde- og nisjemediene.

– Regjeringen følger dessverre ikke opp de målene de selv påberoper seg for mediepolitikken. Vi setter vår lit til at stortinget forstår at staten ikke kan fortsette med en urimelig forskjellsbehandling mellom medier, sier adm. direktør Elin Floberghagen i Fagpressen.
Beregninger viser at innføring av 0-sats for digitale fag- og nisjemedier vil gi minimal provenyeffekt. Samtidig er dette svært viktig for at nisjemediene skal kunne utvikle gode digitale produkter framover. Dagens system slår uheldig ut for medier som driver nyhetsjournalistikk i dybden.

– Spesialiserte medier bidrar til et stort mediemangfold, med satsing på kunnskap og kvalitetsjournalistikk på norsk. Vi ber om justering av grensene for nullmoms for elektroniske nyhetsmedier, slik at digitale fagmedier får de samme vilkår som andre nyhetsmedier, sier Floberghagen.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Selskapene fusjonerer for å være bedre rustet i møte med AI, falske nyheter og globale konkurrenter.

  • Fagpressens kontor i Pressens hus holder sommerstengt i fire uker fra 8. juli. Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer!

  • – Det er viktig å ha kontroll på egne data om de digitale leserne. Nå har Fagpressen en ferdig løsning, som vi har testet og vet at fungerer. Medlemmene betaler ingenting for å være med!