– La oss jobbe mer sammen, for å lage bedre journalistikk!

– La oss jobbe mer sammen, for å lage bedre journalistikk!

Ole Kristian Bjellaanes, NTB; Astrid Meland, VG og Hege Iren Frantzen, NRK anerkjenner at det er mye å hente i Fagpressen. Samtaleleder var Erik Waatland i Medier24. (Foto: BN).

Del: 

– Hvis jeg prøver å forstå et innfløkt tema, snakker jeg gjerne med en journalist fra fagpressen. Det er et godt grep for å forstå bedre og raskere, sa kommentator i VG, Astrid Meland på Fagpressedagen tirsdag. Hun nevnte blant annet saksområder som energi og juss.

– Vi trenger fagmediene og kollegene våre i Fagpressen. Dere sitter med kompetanse som de fleste breddemedier ikke har lenger, sier redaktør for mangfold i NRK, Hege Iren Frantzen. Hun har satt i gang et prosjekt for å få til samarbeid med fagmedieredaksjoner, etter modell av prosjektet "Den store folkevandringen" der NRK og lokalaviser samarbeidet tett.

NRKs Hege Iren Frantzen, VG-kommentator Astrid Meland og NTBs Ole Kristian Bjellaanes var invitert til Fagpressedagen for å samtale om hvordan bredde- og dybdemedier kan utfylle hverandre bedre. Utgangspunktet var uttviklingstrekk fra det siste tiåret, da vi har opplevd at breddemediene henviser stadig oftere til dybdemediene. Oftere lager de store nyhetsmediene journalistikk som bygger på dybdemedienes saker.

Breddemedier har det siste tiåret redusert antallet journalister drastisk. Dette medfører at disse redaksjonene ikke holder seg med like mange spesialister.

Samtalen ble ledet av Erik Waatland, Medier24.

Les også: