Økologisk Landbruk er nytt medlem i Fagpressen

Økologisk Landbruk er nytt medlem i Fagpressen

Ansvarlig redaktør Maren Løhre under årets blomstring i Utne i Hardanger. Foto: Elisabeth Emmerhoff.

Del: 

Økologisk Landbruk henvender seg til alle som driver med eller har interesse for økologisk produksjon.

Fagbladet ble tatt opp som medlem på styremøtet i mai og de formidler forskning, nyheter og erfaringer fra fagfeltet sitt - noe de har gjort i 40 år.

Redaktør Maren Løhre forklarer hvorfor de ønsket et medlemsskap i Fagpressen.

- Jeg er veldig stolt over at vi kvalifiserte til å bli medlem. Nettopp fordi det er et kvalitetsstempel. En ære faktisk, sier hun.

- Vi har en lang tradisjon for å være et frittstående blad og medlemsskapet i Fagpressen formaliserer denne uavhengigheten, forklarer redaktøren.

Retningen som presseetikken gir, er i følge Løhre, viktig.

- Det gir oss tydelige idealer å arbeide etter samtidig som vi har rammene når vi utvikler organisasjonen og det redaksjonelle arbeidet, forklarer hun.

Når koronaen tillater det, vil Maren Løhre planlegge en tur til Oslo og Pressens hus. Hun holder til i Hardanger til vanlig.

- Jeg håper medlemsskapet i Fagpressen kan by på et faglig fellesskap med andre redaktører. Jeg lurer jo på mye. Hvordan begeistre på papir for eksempel eller hva er det som virker når man har som mål å doble antall abonnenter, avslutter hun.

Økologisk Landbruk har fire utgaver i året og vi ønsker dem velkommen!

Les også:
  • Fagpressen har sommerstengt i ukene 27 til og med 30. – Fra mandag 2. august er vi på jobb igjen, og da med fast kontortid i Pressens hus, sier nestleder Berit Nyman.

  • Hva er oppskriften på et fortsatt levende og levedyktig mangfold av medier?
    Hvordan forebygger vi hysj-kultur og sikrer åpenhet og innsyn i det norske samfunnet?
    Og hvordan temmer vi tech-gigantene og trygger journalistikken?

  • Redaktører i statlige redaktørstyrte fagpublikasjoner er avhengige av at et ansettelsesråd er enige i de ansettelsene de ønsker å gjøre. I henhold til statsansatteloven skal alle ansettelser opp i et ansettelsesråd for å bli godkjent.