Viktig med profesjonell fagmediejournalistikk

Viktig med profesjonell fagmediejournalistikk

Skjermdump fra LO-Aktuelt

Del: 

"Det er ingen motsetning mellom verdier og journalistikk," skriver redaktør Svein-Yngve Madssen i en kommentar etter at LO-Aktuelt ble frifunnet i Pressens Faglige Utvalg. Madssen peker på behovet for god og profesjonell journalistikk fra fagpressen.

– I likhet med andre seriøse medier følger LO-Aktuelt Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten, skriver redaktør Svein-Yngve Madssen i LO-Aktuelt i sin lederartikkel. Han legger til at "derfor er PFUs vurdering viktig for oss."

Det var Høyres Stefan Heggelund som hadde klaget inn flere artikler i LO-Aktuelt til PFU, etter høstens valgkamp. Heggelund mente at journalistikken i LO-aktuelt var ensidig og ikke slapp til motstemmer. PFU fant i sin gjennomgang at LO-Aktuelt hadde fulgt reglene i Vær varsom-plakaten, og konkluderte med full frifinnelse.

LO-Aktuelt ønsket ikke såkalt "minnelig løsning", fordi de så en verdi i å bli vurdert av PFU i akkurat denne saken.

Redaktør Svein-Yngve Madssen mener at fagmediejournalistikken spiller en stadig viktigere rolle i samfunnet, ikke minst i lys av at mange større redaksjoner har nedbemannet gjennom de siste årene.
– Derfor er det så viktig at fagmediene driver profesjonelt og satser på medier som redigeres etter Redaktørplakaten og følger god presseskikk, kommenterer Madssen.

Redaktørkampanjen

Visste du at…

avtalen
 Fagpressen har med
Cxense gir medlemmene 
gunstig oppstartpris og
rabatterte priser på
annonserings-
verktøyet
Emediate.  Se her

Les også:
  • Det man kan ha trodd at tilhørte fortiden, foregår åpenbart fortsatt: Mediebransjens felles kartlegging av seksuell trakassering viser 178 tilfeller som har skjedd de siste seks månedene.

  • 178 personer har svart at de er blitt seksuelt trakassert de siste seks månedene.
    Det var svært god respons på undersøkelsen om seksuell trakassering i mediebransjen som ble sendt ut i november. Resultatene viser at unge, midlertidig ansatte kvinner er mest utsatt.

  • Resultatene av mediebransjens undersøkelse om seksuell trakassering presenteres på en pressekonferanse fredag 15. desember kl. 09.30. Pressekonferansen holdes i Amedias lokaler i Akersgt 34 i Oslo. Det blir direkte strømming fra pressekonferansen.