Utdannings overgrepssak prisaktuell i Bergen

Utdannings overgrepssak prisaktuell i Bergen

Sonja Holterman er blant fem nominerte i klassen "Årets nyhetsdekning" for gravesaken "Misbrukte elever i 35 år", i konkurransen Årets mediepriser som deles ut i Bergen 10. mai. (Foto: BN).

Del: 

Sonja Holtermans gravesak "Misbrukte elever i 35 år" er blant de fem nominerte i klassen "Årets nyhetsdekning" i priskonkurransen "Årets mediepriser" som blir delt ut under Nordiske Mediedager i Bergen 10. mai.

Juryleder Trine Ohrberg-Rolfsen, MBL, uttaler til Utdanningsnytt at nivået i konkurransen er skyhøyt i år. Til sammen er det sendt inn 550 arbeider til konkurransen i 2017.
Utdanning er nominert for saken «Misbrukte elever i 35 år».  Journalist Sonja Holtermann brukte ett år på å kartlegge alle ansatte i skole og barnehage som er siktet, tiltalt eller dømt for overgrep de siste årene. Hun fant ut 73 menn og én kvinne har vært involvert i overgrepssaker siden 2010.
– Det er veldig gøy, både for redaksjonen og for meg, at saken er blitt plukket ut i denne kategorien, sier Sonja Holterman til Utdanningsnytt. Hun legger til:
– Jeg jobber i en redaksjon med seks skrivende journalister, og det var et stort løft for hele redaksjonen å la meg få lov til å jobbe med denne ene saken i ett år. Så det er stor stas å få anerkjennelse for jobben som er gjort.

Les også:
  • Mediekommentator Anki Gerhardsen har innklaget Khrono, VG og NRK for at de identifiserte en professor ved Universitetet i Stavanger. Professoren har sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til unge kvinner. Alle de tre medienes redaktører forsvarer identifiseringen.

  • 5. juli ble faktisk.no lansert. Nettstedet har nå publilsert en rekke gjennomsjekkede saker fra ulike politikkområder, og flere kommer. Sakene blir presentert med konklusjoner som spenner fra "faktisk helt sant" til "faktisk helt feil", med mellomkarakteristikker som "faktisk delvis sant", "faktisk ikke sikkert" og "faktisk delvis feil".

  • Les hva ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv skriver om båtjournalistikk og norsk mediepolitikk!