Utdannings overgrepssak prisaktuell i Bergen

Utdannings overgrepssak prisaktuell i Bergen

Sonja Holterman er blant fem nominerte i klassen "Årets nyhetsdekning" for gravesaken "Misbrukte elever i 35 år", i konkurransen Årets mediepriser som deles ut i Bergen 10. mai. (Foto: BN).

Del: 

Sonja Holtermans gravesak "Misbrukte elever i 35 år" er blant de fem nominerte i klassen "Årets nyhetsdekning" i priskonkurransen "Årets mediepriser" som blir delt ut under Nordiske Mediedager i Bergen 10. mai.

Juryleder Trine Ohrberg-Rolfsen, MBL, uttaler til Utdanningsnytt at nivået i konkurransen er skyhøyt i år. Til sammen er det sendt inn 550 arbeider til konkurransen i 2017.
Utdanning er nominert for saken «Misbrukte elever i 35 år».  Journalist Sonja Holtermann brukte ett år på å kartlegge alle ansatte i skole og barnehage som er siktet, tiltalt eller dømt for overgrep de siste årene. Hun fant ut 73 menn og én kvinne har vært involvert i overgrepssaker siden 2010.
– Det er veldig gøy, både for redaksjonen og for meg, at saken er blitt plukket ut i denne kategorien, sier Sonja Holterman til Utdanningsnytt. Hun legger til:
– Jeg jobber i en redaksjon med seks skrivende journalister, og det var et stort løft for hele redaksjonen å la meg få lov til å jobbe med denne ene saken i ett år. Så det er stor stas å få anerkjennelse for jobben som er gjort.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også: