Tre fagmedier i SKUP-konkurransen

Tre fagmedier i SKUP-konkurransen

Vegard Venli, Kommunal Rapport, vant Den store journalistprisen i 2016. Prisen ble delt med Anders Fjelberg og Tomm W. Christiansen i Dagbladet. Her blir Venli intervjuet av TV2s Nils Gunnar Lie rett etter prisutdelingen. (Foto: BN).

Del: 

Journalister i tre redaksjoner i Fagpressen har sendt inn metoderapporter og deltar i SKUP-konkurransen 2017. To av dem er også nominert til Den store journalistprisen.

De som er med i begge konkurransene, er Sonja Holterman i Utdanning, med "Overgrep i skole og barnehage", og Lars Taraldsen i Teknisk Ukeblad med "Fra Vestlandet til Pyongyang – De norske slaveskipene i Polen". I tillegg deltar hele redaksjonen i Politiforum i SKUP-konkurransen med "Humlebolet", et kritisk arbeid om Politidirektoratet og lederen Odd Reidar Humlegård.

I fjor vant journalist Vegard F. Venli, da Kommunal Rapport, Den store journalistprisen – delt med Dagbladets Anders Fjellbarg og Tomm W. Christiansen. I år skal Den store journalistprisen deles ut 13. juni i Trondheim, under Medielederkonferansen.

Les også:
  • Mediekommentator Anki Gerhardsen har innklaget Khrono, VG og NRK for at de identifiserte en professor ved Universitetet i Stavanger. Professoren har sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til unge kvinner. Alle de tre medienes redaktører forsvarer identifiseringen.

  • 5. juli ble faktisk.no lansert. Nettstedet har nå publilsert en rekke gjennomsjekkede saker fra ulike politikkområder, og flere kommer. Sakene blir presentert med konklusjoner som spenner fra "faktisk helt sant" til "faktisk helt feil", med mellomkarakteristikker som "faktisk delvis sant", "faktisk ikke sikkert" og "faktisk delvis feil".

  • Les hva ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv skriver om båtjournalistikk og norsk mediepolitikk!