Svært gledelig mva-gjennombrudd

Svært gledelig mva-gjennombrudd

Fagpressedirektøren gleder seg over budsjettavtalen og digitalt mva-fritak. (Foto: BN).

Del: 

Regjeringen skal komme tilbake med forslag om mva-fritak for all digital journalistikk i revidert nasjonalbudsjett til våren.

Lørdag kveld kom nyheten om at det likevel ble en budsjettavtale mellom regjeringen og støttepartiene. Inkludert i avtalen er Fagpressens viktige kampsak om at det digitale mva-fritaket må utvides til å gjelde også fag- og nisjemedienes digitale journalistikk.
Fagpressens direktør Elin Floberghagen gleder seg over at utvidet mva-fritak er med i budsjettavtalen. Men hun understreker at det gjenstår arbeid før en seier kan feires:
– Dette er et stort skritt fremover for et digitalt mva-fritak. Vi har jobbet mye med denne saken, og sender en takk til Venstre og KrF som har fått gjennomslag i forhandlingene med regjeringen. Å få på plass et digitalt mva-fritak, vil bidra til økt innovasjon og gode muligheter for digital journalistikk fremover. Likevel, det konkrete resultatet ser vi først til våren. Det må fortsatt jobbes! understreker Elin Floberghagen.

Les også:
  • Mediekommentator Anki Gerhardsen har innklaget Khrono, VG og NRK for at de identifiserte en professor ved Universitetet i Stavanger. Professoren har sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til unge kvinner. Alle de tre medienes redaktører forsvarer identifiseringen.

  • 5. juli ble faktisk.no lansert. Nettstedet har nå publilsert en rekke gjennomsjekkede saker fra ulike politikkområder, og flere kommer. Sakene blir presentert med konklusjoner som spenner fra "faktisk helt sant" til "faktisk helt feil", med mellomkarakteristikker som "faktisk delvis sant", "faktisk ikke sikkert" og "faktisk delvis feil".

  • Les hva ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv skriver om båtjournalistikk og norsk mediepolitikk!