Stor interesse for ny personvernlov

Stor interesse for ny personvernlov

Wiersholmadvokat Rune Opdahl viste til flere av konsekvensene av det nye lovverket.

Del: 

Flere enn 50 av Fagpressens medlemmer var på plass i VG-bygget under Fagpressens frokostseminar mandag morgen, i samarbeid med og Helthjem/Mediapost AS. 

Fra 25. mai neste år vil den gamle personvernloven være historie og Norge vil være del av et felles nytt europeisk lovverk (GDPR).

Også ny lov som regulerer cookies er det et mål å innføre fra samme dato, selv om den såkalte ePrivacy-loven ennå ikke er vedtatt. 

På frokostseminaret delte Ingvild Ness fra Schibsted hvordan de forbereder seg på dette, og hvordan de arbeider med det politiske systemet i EU.

Wiersholmadvokat Rune Opdahl viste til flere av konsekvensene av det nye lovverket og hva loven vil bety for foretak med databaser i form av medlemskap, abonnementsregister osv.

Fagpressens Per Brikt Olsen fortalte at Fagpressen sentralt har ambisjoner om å bistå medlemmene. Felles utforming av skjemaer, felles mal for dokumentasjon og felles personvernombud er blant tingene vi arbeider med, sier Olsen.

Ingvild Ness fra Schibsted forklarer hvordan de forbereder seg.

   

Redaktørkampanjen

Visste du at…

medlemmer i Fagpressen får 30 prosent rabatt på alle bildepriser hos NTB for redaksjonell bruk i bladene og på nettsidene.  Se her

Les også:
  • – For Fagpressen betyr det at forskjellen i rammevilkårene for digital journalistikk kan bli borte fra sommeren 2018. Det vil bli en vitaminsprøyte for våre medlemmer og føre til et taktskifte i digital innovasjon. Vi er svært glad for dette på selveste Fagpressedagen, sier adm. direktør Per Brikt Olsen til Journalisten.

  • Presseorganisasjonene sender tirsdag ut en felles undersøkelse for å kartlegge omfanget av seksuell trakassering i mediebransjen. Undersøkelsen går til medlemmer og ansatte i mediebedrifter.

  • Programmet på Fagpressedagen 22. november gir innblikk i mange av de viktige strategiske valgene Fagpressen står midt oppe i. Det blir også godt med deltakere, men det er mulig å melde seg på ut dagen i dag, fredag.