Ni vinnere skal kåres blant 141 arbeider til Fagpresseprisene 2017

Ni vinnere skal kåres blant 141 arbeider til Fagpresseprisene 2017

Juryleder Kjersti Løken Stavrum gleder seg til Fagpressens prisfest 1. juni. (Foto: BN).

Del: 

– Juryen har jobbet systematisk og grundig med de nominerte prosjektene. Vi gleder oss selvfølgelig til å fortelle hva vi har kommet frem til – og til å feire vinnerne og alle andre fine festdeltagere den 1. juni! sier juryleder Kjersti Løken Stavrum.

De 141 bidragene som kom inn til årets priskonkurranse, fordeler seg litt ujevnt i åtte delkategorier pluss hovedprisen Fagpresseprisen. Lavest bunke var det i kategoriene Årets fagpresseredaktør og Markedsprisen – fem bidrag i hver. Men gode bidrag, ifølge juryen.
Til Utviklingsprisen kom det sju bidrag, og til Fagpressens gravepris åtte. Det er betydelig færre enn både i 2016 (15) og 2015 (13). Journalistprisen er det derimot stor konkurranse om – hele 28 innsendte arbeider fra 19 ulike redaksjoner. Like mange kniver om Innertieren som ble innført i fjor.
Forsideprisen kåres blant 23 innsendte forsider, mens juryen har vurdert 29 bidrag i klassen Fagpressens fotopris.

Til hovedprisen kom det denne gangen åtte nominasjoner. Disse konkurrerer om å kunne kalle seg Årets fagmedium – her nevnt i alfabetisk rekkefølge:
Apollon, ArkitekturN, Journalisten, Khrono, Kommunal Rapport, Politiforum, Universitetsavisa og Utdanning.

Her melder du deg på til prisfesten 1. juni.

Les også:
  • Mediekommentator Anki Gerhardsen har innklaget Khrono, VG og NRK for at de identifiserte en professor ved Universitetet i Stavanger. Professoren har sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til unge kvinner. Alle de tre medienes redaktører forsvarer identifiseringen.

  • 5. juli ble faktisk.no lansert. Nettstedet har nå publilsert en rekke gjennomsjekkede saker fra ulike politikkområder, og flere kommer. Sakene blir presentert med konklusjoner som spenner fra "faktisk helt sant" til "faktisk helt feil", med mellomkarakteristikker som "faktisk delvis sant", "faktisk ikke sikkert" og "faktisk delvis feil".

  • Les hva ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv skriver om båtjournalistikk og norsk mediepolitikk!