Khrono innklaget til PFU

Khrono innklaget til PFU

Khrono-redaktør Tove Lie, her under et arrangement i Fagpressen, forsvarer at nettavisen identifiserte professoren. Nå må hun forsvare identifikasjonen overfor PFU. (Foto: BN).

Del: 

Mediekommentator Anki Gerhardsen har innklaget Khrono, VG og NRK for at de identifiserte en professor ved Universitetet i Stavanger. Professoren har sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til unge kvinner. Alle de tre medienes redaktører forsvarer identifiseringen.

Gerhardsen skriver i en kronikk i Aftenposten i dag at hun innklager de tre redaksjonene fordi hun frykter en tiltakende gapestokkmentalitet i mediene. Hun bygger klagen på Vær Varsom-plakatens punkt 4.7 der det står at "... Identifisering må begrunnes i et berettiget informasjonsbehov." Og: "... Vis særlig varsomhet ved omtale av saker på tidlig stadium av etterforskning,...". Gerhardsen viser til at ingen har levert anmeldelse av professoren, han har dermed ingen formell status i rettslig forstand.

Redaktør Tove Lie sier til Aftenposten at hun mener det var riktig å identifisere professoren på grunn av posisjonen hans.
– Grunnen til at vi identifiserte, er at han har gjort tilsvarende ting tidligere, med sterke utfall blant annet mot en tidligere kollega og mot pakistanere. Disse sakene er godt kjent og omtalt i flere medier tidligere. I en nisjeavis som Khrono, som skriver om universiteter og høgskoler, var vår vurdering at vi uansett ikke ville kunne anonymisere godt nok, sier Lie.

Også redaktørene i VG og NRK mener at det var gode grunner til å identifisere i denne saken.

Les også:
  • Fagpresse hadde den største veksten i august. Ifølge statistikken fra Mediebyråforeningen, økte omsetningen i kanalen gjennom mediebyrå med 47,7 prosent i august måned, sammenliknet med samme måned i fjor. 

  • Svært god deltakelse på årets utgave av kick-off, som Markedsforum i Fagpressen arrangerer hver høst.

  • Fagbladet Musikkultur fyller tjue og tar debatten digitalt. Redaktør Mona Askerød har invitert et knippe meningsføre skribenter fra kulturfeltet. Først ut er Tom Remlov.