GAFFA.no boikottet konsert grunnet fotoforbud

GAFFA.no boikottet konsert grunnet fotoforbud

Musikkmagasinet GAFFA.no boikottet konserten med The Killers i forrige uke grunnet fotoforbudet. (Skjermdump fra kommentaren på GAFFA.no)

Del: 

Redaktør Tord Litleskare i GAFFA.no begrunner boikotten i en egen kommentar.

Det profilerte Las Vegas-bandet spilte for sine norske fans i Telenor Arena fredag i siste uke, men norske pressefotografer fikk ikke adgang til å dekke konserten. Et slikt fotoforbud ødelegger for den journalistiske uavhengigheten, mener GAFFA.
Redaktør Tord Litleskare mener at fotoforbud på konserter er et økende problem, og har skrevet en kommentar om det på GAFFA.no. Kommentaren er også publisert i Medier24.com

– I Norge har pressefotografer tradisjonelt sett hatt gode arbeidsforhold og vilkår når det kommer til å dekke denne type arrangementer, kanskje særlig siden norske aviser og magasiner ofte har gått sammen om å boikotte arrangementer hvor de ikke får jobbe på et fritt og selvstendig grunnlag.

Bare det siste året har GAFFA valgt å droppe anmeldelser av store konserter med Bob Dylan, Ariana Grande, Bruno Mars og Robbie Williams i Norge grunnet denne problematikken, og vi ser at dette er et økende problem.
GAFFA.no er medlem av Fagpressen.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Fagpressens felles personvernombudsordning for medlemmene er i gang. Ordningen er bemannet med IT-sjef Kjartan Tyvand i førstelinjen, og med Wiersholms advokatfullmektig Pernille Gjerd Lia som jurdisk ekspert.

  • Det er en viktig seier for fag- og dybdejournalistikk at regjeringen i nå fastslår at dette journalistiske området ikke lenger skal diskrimineres. Nå er det ikke lenger en diskusjon om digitalt mva-fritak skal komme. Men det er fortsatt behov for å avklare hvordan fritaket skal komme, og når det kommer, skriver adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

  • Endelig står det svart på hvitt, i regjeringens reviderte nasjonalbudsjett: Fagpressen skal innlemmes i ordningen med digitalt fritak for merverdiavgift!
    – En milepæl i Fagpressen! fastslår adm. direktør Per Brikt Olsen.