Flere kan få eksterndesk og debattmoderator

Flere kan få eksterndesk og debattmoderator

Redaktør Barth Tholens er svært fornøyd med desking og moderering av debatter for Sykepleien, gjennom pilotprosjekt i Fagpressen. (Foto: BN).

Del: 

Sykepleien er svært fornøyd med å være pilotprosjekt for ekstern desktjeneste i regi av Fagpressen. I samarbeid med Tenk kommunikasjon, har Sykepleien nå en bemannet desk etter arbeidstid og i helgene. Prosjektet er så vellykket at det nå gjøres klart for å betjene flere redaksjoner etter påske.

Tiltaket med ekstern desking har blitt til i tett samarbeid med Sykepleiens redaksjon. De har selv beskrevet sine behov og ønsker, og samarbeidet tett med byrået Tenk kommunikasjon i forkant. Journalist Thor-Ivar Guldberg er personen som ble valgt til å bemanne desken, inkludert å overvåke debatten på Sykepleiens Facebook-profiler og på egen nettdebatt.
Både sjefredaktør Barth Tholens og nyhetsredaktør Kjell Petter Eidsten gir svært gode tilbakemeldinger om hva de får ut av desking og moderering:

– Thor-Ivar Guldberg har vært påpasselig, grundig og, ikke minst, klok når det har vært behov for personlig initiativ i modereringen. Det siste vil jeg gjerne fremheve ytterligere: Journalistikk er nå en gang slik at ingen sak er helt lik, og leserne som kommenterer saker, kan finne på å slå i alle retninger, på stadig nye måter, sier Kjell Petter Eidsten.

– I tillegg til modereringsarbeidet har Thor-Ivar Guldberg publisert saker for oss på Facebook, med innsalgstekster skrevet av oss. Dette har vært til stor nytte, fordi det lar oss utnytte lesepotensialet utenfor tidsrommet 08–17, i helger, på kveldstid og når folk står opp, sier Barth Tholens.

På grunnlag av erfaringene i forsøket hos Sykepleien, vil Fagpressen invitere flere til å bli med i et utvidet "ekstern desk"-prosjekt, fra etter påske.
– Thor-Ivar Guldberg har kapasitet til å betjene noen flere redaksjoner, men vi har også andre journalistressurser å sette inn i dette, sier prosjektleder Tone Lise Asphol i Tenk kommunikasjon.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Mandag ettermiddag ble det offentliggjort at innføringen av den nye personvernlovgivningen blir utsatt i Norge, fra 25. mai til tidligst 1. juli. Teksten nedenfor er fra et nyhetsbrev sendt fra advokatfirmaet Wiersholm mandag.

  • Tidsskrift for Den norske legeforening og sjefredaktør Are Brean har gått helt til topps i den årlige kåringen av "Årets tidsskrift" hos Norsk tidsskriftforening.

  • Roger Aarli-Grøndalen heter den nye redaktøren i Journalisten. Han kommer fra Eidsvoll-Ullensaker Blad, og tiltrer sammen med en annen nyhet: nye nettsider i Journalisten.