Flagger forventninger til Astrup som bistandsminister

Flagger forventninger til Astrup som bistandsminister

Nicolay Astrup ble onsdag utnevnt til Høyres første bistandsminister. Gunnar Zachrisen, redaktør i fagbladet Bistandsaktuelt, uttrykker forventninger til Astrup som bistandsminister. (Skjermdump fra NRK).

Del: 

– Jeg har notert meg at Astrup har vist interesse for dette fagfeltet gjennom Høyres programarbeid. Mitt inntrykk er at Astrup er ansett for å være en dyktig politiker, og han vil sikkert ha en karriere videre i politikken og i partiet, sier redaktør i Bistandsaktuelt, Gunnar Zachrisen til NRK.

Zachrisen tror at valget av Astrup som ny utviklingsminister vil bli tatt godt imot i fagmiljøet.
– Han har ikke ministererfaring og er i hovedsak et ubeskrevet blad innen bistands- og utviklingspolitikk, men jeg tror mange i bistandsbransjen vil tolke valget av ham til denne posten som positivt.

Han understreker at det også er en seier for Venstre, som har tatt til orde for å gjenopprette ministerposten for bistand og utvikling.

– Samtidig ser vi at Venstre prioriterer andre ministerposter. Det er en seier for partiet at posten er tilbake, men det er ikke så viktig for dem at det er de som har den. Det er heller ikke veldig store forskjeller på Venstre og Høyres utviklingspolitikk, sier Zachrisen.

Les hele saken på NRK.no

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også: