Ferske studenter møtte Fagpressen

Ferske studenter møtte Fagpressen

Ole Martin Mortvedt engasjerte førsteårsstudentene i journalistikk da han fortalte om arbeidet i Politiforums redaksjon onsdag. Fagbladets Hege Breen Bakken foran til venstre venter på tur. (Foto: BN).

Del: 

Førsteårsstudentene i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus fikk onsdag møte Fagpressen. En presentasjon av fagpressen inngår når de framtidige journalistene blir orientert om viktige kilder til gode saker og muligheter i arbeidsmarkedet.

Redaktørene Ole Martin Mortvedt i Politiforum og Hege Breen Bakken i Fagbladet ga studentene innsyn i arbeidet i hver sin redaksjon. Begge var åpne om utfordringer knyttet til det å være tett på eierorganisasjonene.

Hege Breen Bakken viste flere eksempler fra det siste året, på at Fagbladet på ulike måter tar nye journalistiske grep. Hun viste også fram to saker som er blitt svært store i nyhetsbildet, og som Fagbladet var først med: søppelskandalen knyttet til Veireno i Oslo, og saken om sykehjemsbeboer i Moss som fikk larver i åpne sår før han døde.

Ole Martin Mortvedt bød på flere viktige saker der Politiforum har rettet kritisk søkelys mot egen eierorganisasjon. Han inviterte også studentene til å ta kontakt hvis de har interesse av å prøve seg som frilansere eller sommervikarer. Det har vært vellykket tidligere, sa Mortvedt.

Nestleder Berit Nyman viste tall og fakta om organisasjonen og mangfoldet i Fagpressen, og oppfordret studentene til å lære seg å Fagpressekatalogen og nyhetsportalen Fagpressenytt.

Redaktørkampanjen

Visste du at…

medlemmer i Fagpressen får 30 prosent rabatt på alle bildepriser hos NTB for redaksjonell bruk i bladene og på nettsidene.  Se her

Les også:
  • Presseorganisasjonene sender tirsdag ut en felles undersøkelse for å kartlegge omfanget av seksuell trakassering i mediebransjen. Undersøkelsen går til medlemmer og ansatte i mediebedrifter.

  • Programmet på Fagpressedagen 22. november gir innblikk i mange av de viktige strategiske valgene Fagpressen står midt oppe i. Det blir også godt med deltakere, men det er mulig å melde seg på ut dagen i dag, fredag.

  • Fagbladredaktøren drømte om å lage en app. Nå er "Lønna Mi" en realitet.