Ferske studenter møtte Fagpressen

Ferske studenter møtte Fagpressen

Ole Martin Mortvedt engasjerte førsteårsstudentene i journalistikk da han fortalte om arbeidet i Politiforums redaksjon onsdag. Fagbladets Hege Breen Bakken foran til venstre venter på tur. (Foto: BN).

Del: 

Førsteårsstudentene i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus fikk onsdag møte Fagpressen. En presentasjon av fagpressen inngår når de framtidige journalistene blir orientert om viktige kilder til gode saker og muligheter i arbeidsmarkedet.

Redaktørene Ole Martin Mortvedt i Politiforum og Hege Breen Bakken i Fagbladet ga studentene innsyn i arbeidet i hver sin redaksjon. Begge var åpne om utfordringer knyttet til det å være tett på eierorganisasjonene.

Hege Breen Bakken viste flere eksempler fra det siste året, på at Fagbladet på ulike måter tar nye journalistiske grep. Hun viste også fram to saker som er blitt svært store i nyhetsbildet, og som Fagbladet var først med: søppelskandalen knyttet til Veireno i Oslo, og saken om sykehjemsbeboer i Moss som fikk larver i åpne sår før han døde.

Ole Martin Mortvedt bød på flere viktige saker der Politiforum har rettet kritisk søkelys mot egen eierorganisasjon. Han inviterte også studentene til å ta kontakt hvis de har interesse av å prøve seg som frilansere eller sommervikarer. Det har vært vellykket tidligere, sa Mortvedt.

Nestleder Berit Nyman viste tall og fakta om organisasjonen og mangfoldet i Fagpressen, og oppfordret studentene til å lære seg å Fagpressekatalogen og nyhetsportalen Fagpressenytt.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Fagpressens felles personvernombudsordning for medlemmene er i gang. Ordningen er bemannet med IT-sjef Kjartan Tyvand i førstelinjen, og med Wiersholms advokatfullmektig Pernille Gjerd Lia som jurdisk ekspert.

  • Det er en viktig seier for fag- og dybdejournalistikk at regjeringen i nå fastslår at dette journalistiske området ikke lenger skal diskrimineres. Nå er det ikke lenger en diskusjon om digitalt mva-fritak skal komme. Men det er fortsatt behov for å avklare hvordan fritaket skal komme, og når det kommer, skriver adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

  • Endelig står det svart på hvitt, i regjeringens reviderte nasjonalbudsjett: Fagpressen skal innlemmes i ordningen med digitalt fritak for merverdiavgift!
    – En milepæl i Fagpressen! fastslår adm. direktør Per Brikt Olsen.