Ferske studenter møtte Fagpressen

Ferske studenter møtte Fagpressen

Ole Martin Mortvedt engasjerte førsteårsstudentene i journalistikk da han fortalte om arbeidet i Politiforums redaksjon onsdag. Fagbladets Hege Breen Bakken foran til venstre venter på tur. (Foto: BN).

Del: 

Førsteårsstudentene i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus fikk onsdag møte Fagpressen. En presentasjon av fagpressen inngår når de framtidige journalistene blir orientert om viktige kilder til gode saker og muligheter i arbeidsmarkedet.

Redaktørene Ole Martin Mortvedt i Politiforum og Hege Breen Bakken i Fagbladet ga studentene innsyn i arbeidet i hver sin redaksjon. Begge var åpne om utfordringer knyttet til det å være tett på eierorganisasjonene.

Hege Breen Bakken viste flere eksempler fra det siste året, på at Fagbladet på ulike måter tar nye journalistiske grep. Hun viste også fram to saker som er blitt svært store i nyhetsbildet, og som Fagbladet var først med: søppelskandalen knyttet til Veireno i Oslo, og saken om sykehjemsbeboer i Moss som fikk larver i åpne sår før han døde.

Ole Martin Mortvedt bød på flere viktige saker der Politiforum har rettet kritisk søkelys mot egen eierorganisasjon. Han inviterte også studentene til å ta kontakt hvis de har interesse av å prøve seg som frilansere eller sommervikarer. Det har vært vellykket tidligere, sa Mortvedt.

Nestleder Berit Nyman viste tall og fakta om organisasjonen og mangfoldet i Fagpressen, og oppfordret studentene til å lære seg å Fagpressekatalogen og nyhetsportalen Fagpressenytt.

Redaktørkampanjen

Visste du at…

avtalen
 Fagpressen har med
Cxense gir medlemmene 
gunstig oppstartpris og
rabatterte priser på
annonserings-
verktøyet
Emediate.  Se her

Les også:
  • Det man kan ha trodd at tilhørte fortiden, foregår åpenbart fortsatt: Mediebransjens felles kartlegging av seksuell trakassering viser 178 tilfeller som har skjedd de siste seks månedene.

  • 178 personer har svart at de er blitt seksuelt trakassert de siste seks månedene.
    Det var svært god respons på undersøkelsen om seksuell trakassering i mediebransjen som ble sendt ut i november. Resultatene viser at unge, midlertidig ansatte kvinner er mest utsatt.

  • Resultatene av mediebransjens undersøkelse om seksuell trakassering presenteres på en pressekonferanse fredag 15. desember kl. 09.30. Pressekonferansen holdes i Amedias lokaler i Akersgt 34 i Oslo. Det blir direkte strømming fra pressekonferansen.