Faktisk.no lansert

Faktisk.no lansert

Faktisk.no-redaktør Kristoffer Egeberg på morgenmøte hos Fagpressens redaktørforum i mai. Nå er nettstedet faktisk.no lansert, med en rekke gjennomsjekkede saker. (Foto: BN).

Del: 

5. juli ble faktisk.no lansert. Nettstedet har nå publilsert en rekke gjennomsjekkede saker fra ulike politikkområder, og flere kommer. Sakene blir presentert med konklusjoner som spenner fra "faktisk helt sant" til "faktisk helt feil", med mellomkarakteristikker som "faktisk delvis sant", "faktisk ikke sikkert" og "faktisk delvis feil".

I en introdusjonsartikkel skriver redaksjonen om arbeidet sitt:
"I etableringsfasen har redaksjonen sett på starten av valgkampen og partiledernes landsmøtetaler denne våren. Det har vært en god øvelse for å finne og sjekke faktagrunnlaget for påstander som ofte gjentas og blir viktige i den pågående stortingsvalgkampen. Mange av faktasjekkene vi publiserer i dagene fremover vil stamme fra dette arbeidet."

Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg presenterte faktisk.no på et morgenmøte arrangert av Fagpressens redaktørforum i mai.

Les også:
  • Mediekommentator Anki Gerhardsen har innklaget Khrono, VG og NRK for at de identifiserte en professor ved Universitetet i Stavanger. Professoren har sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til unge kvinner. Alle de tre medienes redaktører forsvarer identifiseringen.

  • Les hva ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv skriver om båtjournalistikk og norsk mediepolitikk! 

  • Søndag kunne Kampanje fortelle at Facebook i Norge betaler under en halv million kroner i skatt. Det til tross for at selskapet, som ledes av Rune Paulseth i Norge, håver inn rundt to milliarder kroner i annonseinntekter fra sine norske kunder.

    les hele saken hos kampanje.com